Samsun Büyükşehir Belediyesi Uzak Köyleri Suyla Buluşturdu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Bu bölgede yaptığımız içme suyu çalışmaları kapsamında Tepebölmesi, Kızlan, Vicikler, Umutlu ve Köseköy mahallelerinin su sorununu çözdük.' dedi.

Başkan Yılmaz, Alaçam ilçesine bağlı Köseköy Mahallesi'nde SASKİ tarafından yapımı tamamlanan çalışmaları inceledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak çözüm üretmek için mesai harcadıklarını belirten Yılmaz, 2014 yılından bu yana sorumluluklarının Büyükşehir Yasası ile birlikte arttığını anımsattı.

Söz konusu yasa ile belediyeye büyük görevler yüklendiğine işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

'Samsun'un her noktasına hizmet götürür hale geldik. Bugün buradaki çalışmaların tamamlandığını duyduğumda hemen ziyaret etmek istedim. Buraya su getirmek öyle kolay bir iş değil. Böyle zor işlerin tamamlandığını görmek bizi heyecanlandırıyor. Bu bölgede yaptığımız içme suyu çalışmaları kapsamında Tepebölmesi, Kızlan, Vicikler, Umutlu ve Köseköy mahallelerinin su sorununu çözdük.'

Çalışma kapsamanda 46 bin metre içme suyu borusu, 1 adet sondaj binası, 22 adet vana odası, 4 adet 50 metreküplük su deposu ve mevcut 5 deponun tadilat işlerinin tamamlanmasıyla vatandaşları içme suyu ile buluşturduklarını dile getiren Yılmaz, 'Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.' dedi.

Köseköy Mahallesi Muhtarı Satılmış Şahin, Cumhuriyet tarihi boyunca köylerine çok az hizmetin geldiğini belirterek, 'Köyümüz Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına girdiği günden itibaren hizmetlere kavuştu. Yıllar boyu çektiğimiz su sıkıntısı SASKİ'nin çalışmaları sonucu sorun halinden çıktı. Artık tüm evlerimizin temiz içme suyu var.' diye konuştu.

Kaynak: AA