Sabuncubeli Tüneli'nde ilk ışık göründü

İzmir Sabuncubeli Tüneli'nde Başbakan'ın katılımıyla 'ışık gördü' töreni düzenlendi.

Sabuncubeli Tüneli'nde ilk ışık göründü
Sabuncubeli Tüneli'nde ilk ışık göründü
Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla Sabuncubeli Tüneli'nde sona yaklaşılıyor. Düzenlenen ışık gördü töreniyle Başbakan Yıldırım, iş makinasını kullanarak duvarı deldi. Bu projeyle İzmir-Manisa arası 15 dakika olacak.

Başbakan Yıldırım, ilk ışığın göründüğü Sabuncubeli Tüneli'ndeki son kazı çalışmalarının ardından açıklama yaptı.

İKİ İLİN ARASINDAKİ MESAFE İYİCE KISALDI


Tarih artık nostaljiye dönüşüyor. Bu projeye Eylül 2011 yılında başladık. Yap İşlet Devret olarak planlamıştık. Ancak yüklenici firma işin içinden çıkamayınca kendi imkanlarımızla yapmaya karar verdik ve proje beklemesin dedik. 2018 yılında tamamen bitirilmiş olacak. Bugün İzmir'den Manisa'ya 40 bin araç geçiyor. Sabuncubeli virajlarında kış şartlarında burada olan kazalar can kayıpları fazladan yakıtlar zaman kayıpları bu tünellerle birlikte tamamen ortadan kalkmış olacak. Manisa büyümeye devam ediyor, İzmir büyümeye devam ediyor. İki komşu ilin arasındaki mesafe de Sabuncubeli Tüneli ile iyice kısalıyor. 15 Dakika içerisinde İzmir'den Manisa'ya, Manisa'dan İzmir'e gitmek mümkün olacak.

Sabuncubeli Tüneli'nde ilk ışık göründü

AK PARTİ YAPMAYACAĞI HİÇBİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEZ


Bu Manisa'nın İzmir'in rüyası olan bir projeydi. Biz bu projeye başlayınca bizimle dalga geçtiler ve seçime yönelik göz boyamaya yönelik bir iş diye muhalefet bunu da kullanmaya çalıştı. Ancak onların bilmediği bir şey vardı. AK Parti iktidarı söylediğini yapar yapmayacağı hiçbir şeyin de sözünü vermez.

Bu projenin gecikmeden hayata geçmesi için İzmir milletvekillerimiz ve Manisa milletvekillerimizin çok önemli katkıları var sıkı takipleri var bu gece de milletvekillerimiz hem Manisa hem İzmir bizimle beraber. Gördüğünüz gibi karayollarının hizmet aşkı ile tutuşan ekibi Ulaştırma Bakanlığımızın ekibi İzmir Manisa'dan Vali Belediye Başkanlarımız burada bu heyecana ortak oldular.

Bu projeyle birlikte bir kez daha 15 yılda bir Türkiye'yi 3 Türkiye yapan liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkürlerimizi iletiyoruz