Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

'Türkiye ekonomisi dünyadaki sıkıntılara rağmen AK Parti hükümeti sayesinde, AK Parti teşkilatlarının verdiği siyasi destek sayesinde dimdik ayakta durdu, durmaya devam edecek'.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Türkiye ekonomisi dünyadaki sıkıntılara rağmen AK Parti hükümeti sayesinde, AK Parti teşkilatlarının verdiği siyasi destek sayesinde dimdik ayakta durdu, durmaya devam edecek.' dedi.

Eroğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odasını ziyaret etti, sanayicilerin taleplerini dinledi.

Ülkenin geliştiğini ve kabuğunu kırdığını belirten Eroğlu, hedeflenen yüzde 5,5 büyümeyi yakalayacaklarını söyledi.

Türkiye'nin Çin ve Hindistan'dan sonra büyümede 3. sırada yer almasının takdire şayan olduğunu ifade eden Eroğlu, 'Ama yeterli değil. İhracatta kritik sınırı aşıyoruz Allah'ın izniyle. Faiz ve döviz kurlarının önemine ilişkin tavsiyenizi Başbakan ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcımıza ileteceğim. Hükümetimizin gayesi faizleri düşürmektir.' diye konuştu.

Eroğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini de ziyaret ederek birlik yönetimiyle görüştü.

Daha sonra partisinin il başkanlığını da ziyaret eden Eroğlu, dünyanın en büyük siyasi organizasyonu AK Parti'nin üye sayısının Avrupa'daki bazı ülkelerin nüfusundan fazla olduğunu kaydetti.

Eroğlu, AK Part iktidara geldiğinden bu yana İzmir'e 43 milyar lira yatırım yapıldığına dikkati çekerek, 'Daha önceki hükümetler zamanında İzmir unutulmuştu. AK Parti hatırladı. Askerliğini burada yapmış, burada akrabaları olan birisiyim. Bölünmüş yolu, İstanbul-İzmir otoyolu, tüneller. Küçük Menderes gibi münbit topraklarda ne baraj ne gölet ne dere ıslahı vardı. Bunları ilk defa AK Parti hükümeti yaptı.' ifadelerini kullandı.

'Türkiye ekonomisi dünyadaki sıkıntılara rağmen AK Parti hükümeti sayesinde, AK Parti teşkilatlarının verdiği siyasi destek sayesinde dimdik ayakta durdu, durmaya devam edecek.' diyen Eroğlu, 'Türkiye'de bugün siyasi kriz yoksa... Avrupa'da büyüme sıfıra doğru ilerlerken Türkiye'de yüzde 5-5,5 gibi büyümeyle rekor üzerine rekor kırıyor. IMF ile olan bağları kopardık. Artık dünyanın en son teknolojilerini kuruyoruz. Savunma sanayinde muazzam bir hamle gerçekleştirdik.' şeklindeki değerlendirmelerini paylaştı.

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin önünde seçimler yer aldığını ve bunların çok önemli olduğunu vurgulayarak, 'Eskiden yüzde 35 oy aldığınız zaman iktidar oluyordunuz. Artık 50 artı 1 almamız gerekiyor.' dedi.

- 'Kimsenin hayat tarzına müdahale etmiyoruz'

İzmir'de AK Parti'nin insanların hayat tarzına müdahale ettiği söyleminin yıllarca kullanıldığını dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:

'Biz kimsenin hayat tarzına müdahale etmiyoruz. Bu söylemi ellerinden almamız lazım. İzmir'i yatırımlarla daha da geliştireceğiz. Dünyaya açılan bir kapı. İzmir'i layık olduğu yere taşıyacak olan AK Parti'dir. Bizim sistemimizde mahalli idareler var, merkezi yönetim var. Uçak iki kanatla uçar. Bir kanat kırıksa istediği gibi uçamaz. Mahalli idarenin bir eseri var mı?'

Seçim çalışmalarının sadece sandık öncesi yapılmaması gerektiğine işaret eden Eroğlu, önceki faaliyetlerden daha fazla verim alındığını söyledi. Parti teşkilatından yarından itibaren mahalle mahalle çalışmaya başlamalarını isteyen Eroğlu, şöyle devam etti:

'Mütevazı olacağız, kucaklayacağız. İnsanları seveceğiz. Zaten dinimizde var, 'Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız, iman etmedikçe de cennete giremezsiniz'. Biz herkesi seveceğiz. Diyoruz ki bütün İzmirlileri ayrım yapmadan seviyoruz. Seferberliğe bu saatten itibaren başlıyoruz. Onlar ne derse desin. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Densizliğe devam etsinler ama biz herkesi kucaklayacağız.'

Öte yandan, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, konuşmasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu, Selçuk'ta dün Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törendeki konuşması ve tavrı nedeniyle eleştirdi.

Kaynak: AA