Nazilli'de 'Güvenli İnternet Kullanımı' Eğitimi Verildi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte ilçede faaliyet gösteren internet kafe sahipleri, öğrencilerin güvenli internet kullanmalarını sağlamak için eğitimden geçti.

Nazilli'de 'Güvenli İnternet Kullanımı' Eğitimi Verildi
Nazilli Kaymakamlığınca düzenlenen eğitim programında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İnternet Dairesi Başkanlığınca hazırlanmış olan güvenli internet kullanımı ve yeni kamuya açık alanlarda internet erişimi sağlayan toplu internet sağlayıcıları ile ilgili yeni yükümlülükler anlatıldı.

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Rehberlik Araştırma Merkezi Eğitim Salonunda düzenlenen seminerde Nazilli Kaymakamlığı adına Yaşar Kıldacı, İlçe Emniyet Müdürlüğü adına Polis Memuru Bekir Aşar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına da Bilgisayar Öğretmeni Yalçın Geçer, konuşmacı olarak katıldı.

Nazilli Kaymakamlığı Dernekler Masası Şefi Yaşar Kıldacı, “İlgili mevzuat gereği her yıl yapılması gereken internet kafe seminerleri bu yılda ilçe emniyet müdürlüğünde görevli arkadaşımız ve ilçe milli eğitim müdürlüğündeki arkadaşımızla birlikte kaymakamlığımızın oluşumlarıyla gerçekleştirilmiş bulunmakta. Bu seminerlerin gerek internet kafecilerle gerekse bizlerle ilgili bilgilerimizi yenilemeye mevzuatla ilgili daha iyi çalışmalarımız yapmamıza faydalı olmaktadır. Okulların açılması ile birlikte öğrencilerimizin interneti daha güvenli ve bilinçli kullanmalarını sağlamayı hedefledik” dedi.



İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Bekir Aşar, yaptığı bilgilendirmede, “Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen güvenli internet kullanımı ile ilgili seminerimizde ilçemizdeki tüm internet kafecilerimizi bilgilendirdik. Yaptığımız denetimlerde gördüğümüz eksiklikleri de değerlendirdik. Yeni yönetmeliklerle ilgili son düzenlemeleri anlattık. Unutulmamalıdır ki en tehlikeli internet denetimsiz internettir. Çocuklarımızı denetimsiz internetlerden uzak tutalım” dedi.



Eğitim alan kafe sahipleri de yapılan çalışmadan çok memnun kaldıklarını ifade ederek, “Her yıl kaymakamlığımızın vermiş olduğu eğitimler sayesinde internetin daha güvenli hale getirilmesi ve toplumların bilinçlendirilmesi için eğitimler almaktayız. Kafemizde hem kamera sistemi hem de güvenli internet sistemleri yüklü. Denetimler zamanında yapılmakta ve burada emeği geçen arkadaşlara bu konuda teşekkür ediyoruz. Aileler çocuklarını bizlere endişe duymadan teslim edebilirler. İnternet kafeler günümüzde o kadar güvenli hale geldiler ki bizim modemlerimizde wifi, filtre sistemleri ve aile koruma bulunuyor. Çocuklarımıza zarar verecek bütün etkenlerden korunacak sistemler bulunuyor ve düzenlenen seminerlerde öğrendiklerimizi takip ediyoruz. Çocuklarımız kafemize geldiklerinde kendi çocuklarımıza gösterdiğimiz hassasiyeti göstermekteyiz. Onlara zarar verecek olan hiçbir şeye meyil vermiyoruz. Bizlere bu seminerleri veren hocalarımıza ve kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Bir gün süren semnerin sonunda eğitime katılan kafe işletmecilerine sertifkaları verildi.

Kaynak: İHA