Meslek Lisesi Öğrencileri Avrupa Lezzetleri İçin Yarıştı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde meslek lisesi öğrencileri “Avrupa Lezzetleri” isimli yemek yarışmasında hünerlerini sergiledi.

Meslek Lisesi Öğrencileri Avrupa Lezzetleri İçin Yarıştı
Avrupa Birliği Erasmus programı “Avrupa Uyum Çalışmaları ve İyi Eğitimli Personelin İstihdamı” projesi kapsamında Kamelya Collections Otel işbirliğinde mesleki liseleri arasında “Avrupa Lezzetleri Yemek Yarışması” düzenlendi.

Manavgat Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fethi Yılmaz Sezer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Evliya Çelebi Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin koordinatörlüğünde bir otelde düzenlenen yarışmaya Antalya, Aksaray, Ankara, Ordu, Diyarbakır ve Adana’daki 8 meslek lisesinden 24 öğrenci katıldı.

Yarışmaya katılan okullar, 3’erli öğrenci gruplarıyla proje ortakları olan İspanya, Romanya, Polonya ve Bulgaristan kültürlerine ait “başlangıç, ana yemek ve tatlı” olmak üzere 3 çeşit yemek hazırlamak için yarıştılar. Manavgat Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan otel aşçıbaşılarının jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, öğrenciler zamana karşı görsel ve lezzetli yemekleri ortaya çıkarmak için kıyasıya yarıştı. Öğrencilerin çorba, ana yemek ve tatlı olmak üzere hazırladıkları yemeklere, sunum, lezzet ve dekor olmak üzere 3 ayrı puan verildi.

Elmadağ Hasanoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Betül Özgür, Aleyna Yalçın ve Yaren Tek’in hazırlamış oldukları Kremalı Romen Çorbası, Polonya Et Dolması ve Nalesniki Zascianka (Polonya tatlısı) yemek kombini 89,75 puanla yarışmanın birincisi oldu. Yarışmada, 82 puanla Ünye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ikinci, 70 puanla Aksaray Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri üçüncü ve 66,5 puanla Adana Biliciler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri dördüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere madalya, okullara ise kupa ve plaket verilirken, birinci olan öğrencilere 500’er lira, ikincilere 300’er lira ve üçüncü olan öğrencilere de 150’şer lira para ödülü dağıtıldı.

Yarışmanın proje koordinatörü, Manavgat Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Onur Arslan, 2006 yılından bu yana Avrupa Birliği Erasmus programlarının yürütüldüğünü belirterek, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Avrupa Uyum Çalışmaları ve İyi Eğitimli Personelin İstihdamı Projesi” kapsamında “Avrupa Lezzetleri Yemek Yarışması”nı düzenlendiklerini söyledi.



Kamelya Collections Otel İnsan Kaynakları Müdürü Nuray Yıldırım da turizm de kalifiye sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, turizm okullarıyla işbirliği yaparak bu sıkıntıların giderilmesi için bu tür projelere destek verdiklerini anlattı. Yarışmada birinci olan Hasanoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de, yarışmayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.
Kaynak: İHA