Karakale Birsen Koçali Alış İlkokulu'nun Açılışı Yapıldı

Karslı işadamı tarafından Arpaçay’da, yaptırılan ilkokulun açılışı yapıldı.

Karakale Birsen Koçali Alış İlkokulu'nun Açılışı Yapıldı
İşadamı İsmail Koçali tarafından Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Karakale Köyü’nde yaptırılan Karakele Birsen Koçali Alış İlkokulu ve öğretmen lojmanlarının açılışını Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, hayırsever işadamı İsmail Koçali, Arpaçay Kaymakamı Vekili Hasan Sazkaya, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Alay Komutanı Osman Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun birlikte yaptı.

“Bu millet yokluğu da varlığı da görmüştür”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, Okullarda bu sene önemli ve ciddi tedbirler alacaklarının söyledi.



Bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle hassasiyetle üzerinde durduğu bir husus var gençlerimizi çocuklarımız uyuşturucudan koruyabilmek adına bu eğitim öğretim yılının başından itibaren ciddi tedbirler alacaklarının altını çizen Doğan, “Bu millet çeşitli zorluklar sıkıntılar, ızdıraplar çekmiştir. Ama bunların üstesinden gelmesini de elbette ki bilmiştir. Bu millet yokluğu da varlığı da görmüştür, dolayısıyla bugün Allah’a çok şükür varlık günümüzdeyiz çocuklarımıza gençlerimize imkanın en iyisini, hizmetin en iyisini suna bilmek için elimizden gelen tüm gayreti de göstereceğiz” dedi.

“Eksikliklerimizi de çok hızlı bir şekilde gidiyoruz”

Her fırsatta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın, Kars için çok büyük şans olduğunu, Kars’ın bütün sorunlarının giderilmesinde Bakan Arslan’ın, çok büyük katkı ve destekleri olduğuna dikkat çeken Vali Rahmi Doğan, “Ortalama 30-25 öğrenci olan sınıflarla eğitim öğretime devam ediyoruz. Eksikliklerimizi de çok hızlı bir şekilde gidiyoruz. Sayın Bakanımızın bu anlamda çok destekleri var eğitim-öğretim anlamında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ne tür bir talebimiz varsa bu talepler anında karşılanmakta bu yıl içerisinde karşılanamayan ise önümüzdeki yılın programına alınmaktadır. Aslı sorunumuz eğitimde kaliteyi arttırmaktır bu kadar imkanımızın olmasına rağmen bu kadar binamızın olmasına rağmen bu kadar öğretmenimiz olmasına rağmen istemiş olduğumuz kaliteyi tutturamamak gibi bir sorun yaşıyoruz. Bu sorunu da bu yıl aşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“42 yıl önce bu okulda okudum”

Karakale İlkokulu’nda, 42 yıl önce okuduğunu ifade eden hayırsever işadamı İsmail Koçali, “Bu okulda 42 yıl önce ben okudum. Birler, ikiler, üçler aynı sınıftaydık. Üç sınıf bir arada okuduk. Dörtler ve beşler bir okuduk. 42 yıl sonra buraya geldiğimde aynı düzenin devam ettiğini gördüm. Bugünün çağına uygun daha modern, bu gençlerin de daha moderne daha eğitime hakları var diye 4 sınıflı bir okul ve artı anasınıfı yaptık. Yanında öğretmenlerimizin daha insanca şartlarda yaşayacağı bir lojman yaptık. Umuyorum bu bizim hepimize, bizim köyümüzden, şehrimizden çıkan hepsine örnek olur. Buradan çıkan öğrenciler de üstün başarılara imza atarlar ve onlar da dönüp köylerine kimisi maddi kimisi manevi destek sağlarlar. Bu vesile ile geldiniz ve bizim bu mutlu günümüzü paylaştığınız için hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey’inde birer konuşma yaptığı programda daha sonra açılışı yapılan okul ve öğretmen lojmanları gezildi. Karakale Köyü Birsen Koçali Alış İlkokulu’nun 4 derslikli, kütüphaneli, öğretmen lojmanı da bulunan okulun bütün donanımları da işadamı İsmail Koçali tarafından karşılandı.
Kaynak: İHA