GÜNCELLEME - Tunceli'de Terör Operasyonu

Nazımiye ilçesindeki operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi Çatışmanın sürdüğü Zağge bölgesinde ana depoya enerji sağlayan elektrik hattının zarar görmesi sonucu Tunceli kent merkezinin bir bölümüne su verilemiyorDETAYLAR EKLENDİ.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda bir teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Nazımiye ilçesi kırsalında dün operasyon gerçekleştirdiği belirtildi.

Operasyonda, bir teröristin etkisiz hale getirildiği aktarılan açıklamada, bu teröriste ait kalaşnikof piyade tüfeği, 5 şarjör, 2 el bombası, örgütsel doküman ve çeşitli malzemelerin ele geçirildiği aktarıldı.

Açıklamada, terörist unsurların bulunması ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü kaydedildi.

- Kent merkezine su verilemiyor

Öte yandan, operasyonun sürdüğü Nazımiye ilçesine bağlı Büyükyurt ve Dokuzkaya köyleri arasındaki Zağge bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında yer yer çatışmalar yaşanıyor.

Bölgeye helikopterlerle gönderilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdürüyor.

Bu arada, çatışmalar dolayısıyla Zağge bölgesindeki elektrik nakil hatlarında hasar oluştu. Burada bulunan ve kentin su ihtiyacının karşılandığı ana depoya elektrik verilememesi nedeniyle kent merkezinin bir bölümünde su kesintisi yaşanıyor.

Yetkililer, sıkıntının en kısa sürede çözüleceğini ve akşam saatlerinde kent merkezine su verileceğini bildirdi.
Kaynak: AA