Geleneksel Dörtdivan Panayırlarının İlki Başladı

Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen panayırların ilki başladı.

İlçe merkezinde bulunan pazar alanında yılda 2 defa gerçekleşen Dörtdivan panayırlarının 3 günlük sürecek ilk bölümü başladı.

Civar il ve ilçelerden gelen vatandaşlar ile Dörtdivan'ın köylülerinin ürünlerini satıp kışlık ihtiyaçlarını alması amacıyla düzenlenen panayırın açılışı, düzenlenen törenle yapıldı.

Panayırlar hakkında AA muhabirine bilgi veren Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu , geleneksel olarak düzenledikleri Dörtdivan panayırlarının bu yıl festival havasında geçeceğini ifade ederek, bu panayırların ilçe ekonomisini de canlandıracağını belirtti.

Uzunoğlu, pazar akşamı sona erecek ilk panayırın ardından 15 gün ara verildikten sonra ikinci panayırı başlatacaklarını da sözlerine ekleyerek, 'İkinci panayır ise 22 eylülde başlayacak. Tüm vatandaşlarımızı panayırımıza bekliyoruz.' dedi.

Türkiye genelinde yaygın olan panayırların, ekonomik bir faaliyet olduğunu ifade eden Uzunoğlu, şunları söyledi:

'Dörtdivan panayırları bu yıl festival havasında olacak. Panayırın amacı, Dörtdivanlı vatandaşlarımız arasındaki kaynaşmayı sağlamak ve aralarındaki özlemi gidermektir. Yöremiz insanının el emeği göz nuru ürünlerinin yanı sıra peynir, keş, tereyağı, şakşak helva ve panayırın vazgeçilmezi fırında kızarmış kaz eti satışları yapılmaktadır. '

Kaynak: AA