Dörtdivan'da Açık Hava Müzesi Kuruluyor

Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde, eski tarım ve ev aletlerinin sergileneceği açık hava müzesi kuruluyor.

Dörtdivan Belediyesi, altyapı ve üst yapı çalışmaları ile ilçede bulunan parkları yeşillendirerek bakımlarının yapılmasının yanı sıra, bir de toplumsal proje hazırladı.

Hazırlanan proje kapsamında, köylerde bulunan eski tarım aletleri ile mutfaklarda kullanılan tabak çanak gibi malzemeler toplanarak bir araya getirildi.

İlçede bulunan Köroğlu Parkı ile 15 Temmuz Şehitler Parkı arasında belirlenen alana yerleştirilen 70 ila 100 yıllık tarım ve ev aletleri, buranın bir açık hava müzesine dönüşmesini sağladı.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, 'Dörtdivan Belediyesi, parkları yeşillendirmenin yanı sıra Köroğlu Parkı ve 15 Temmuz Şehitleri Parkı arasını eski tarım ve ev aletleriyle canlandırarak açık hava müzesine dönüştürüyor. Dörtdivan'nın tarihi ve kültürü yeni nesillere aktarılıyor.' dedi.

Uzunoğlu, belediye olarak köy ve mahallelerden 70 ila 100 yıl önce kullanılan atıl durumdaki tarım aletleri, ev ve iş eşyalarını topladıklarını da sözlerine ekleyerek, 'Açık hava müzesi için bu malzemeleri toplamış bulunmaktayız. Çalışmalarımız devam ediyor, Dörtdivan ilçesinin tarihi, kültürü ve geleneklerinin yeni nesillere aktarılmasında bir adım attık. Geçmişten geleceğe bir tarih yansıtmak amacıyla bu müzeyi oluşturduk.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA