CHP'nin 94. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla, CHP Niğde İl Başkanlığı tarafından Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

CHP'nin 94. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı
CHP’nin 94’üncü kuruluş yıl dönümü törenine CHP İl başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ve İl teşkilatı katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi kurtuluş savaşı sonrası emperyalistleri dize getiren, savaşın başkomutanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 yılında kurulduğunu belirten il Başkanı Erhan Adem konuşmasında şunları söyledi:, ‘‘Ulu Önder’in bizlere emanet ettiği partimiz CHP, Anadolu Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, Halk Fıkrası daha sonra da Cumhuriyet Halk Partisi kimliği ile ülkemizin kurtuluşunu, kuruluşunu gerçekleştirdi ve devrimleri yaşama geçirdi. Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Anadolu Aydınlanma Devrimi’nin sönmeyecek meşalesidir. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve adaletin yılmaz bekçisi olmuştur. Parlamenter demokrasi, çok partili hayat, kadına seçme ve seçilme hakkı gibi demokrasimizin önemli kazanımlarını bizlere armağan etmiştir. Barışın, demokrasinin, adaletin, insan haklarının temel hak ve özgürlükleri bu ülkedeki tek teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten aldığı gücü ve birikimi yarınlara değişim ve güçlü bir Türkiye umuduyla taşıyacak. Tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da haklının ve halkın yanında olmaya devam edecektir.’’dedi.

Kaynak: İHA