Bursa'dan Bisikletle Yola Çıkan Karadavut Yozgat'ta

'Kuran Sultanlardan, Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk' adıyla 30 Haziran'da Bursa’dan, memleketi Yozgat'a bisiklet ile yola çıkan din kültürü öğretmeni Yasin Karadavut, Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'i ziyaret etti.

Ziyaretinden dolayı Karadavut’a teşekkür eden Şimşek, 'Vatanı, milleti, bayrağı ve manevi değerler uğruna canlarıyla ve kanlarıyla mücadele eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, saygı ve şükranla anıyoruz.Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Demokrasi ve demokrasi şehitlerimiz adına yapılan anlamlı hareketinden dolayı Yasin Karadavut’a teşekkür ediyoruz.' dedi.

Karadavut da Bursa’dan 30 Haziran’da yola çıkarak önce Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığını, 15 Temmuz şehidi Astsubay Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret ettiğini dile getiren Karadavut, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısındaki dik duruşu, kararlı tavrı ve Sorgun’a olan değerli hizmetleri nedeniyle Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e teşekkür ziyaretinde bulunduğunu kaydetti.

15 Temmuz hain darbe girişimini gelecek kuşaklara spor ile aktarmak amacıyla Bursa’dan bisikletle yola çıktığını anlatan Karadavut, şunları söyledi:

.'2018 yılı için aynı aktiviteyi bisiklet turu şeklinde yapmayı ve bunu da Sorgun’dan başlatmayı planlıyorum. Bu projemi başkanımıza anlattım. Teklifimi uygun görüp kabul etti. Sorgun milli birlik ve vatan sevgisini en iyi ifade eden, yediden yetmişe gözünü kırpmadan vatanı için her şeyi göze alan insanların yaşadığı bir ilçemizdir. Amacım, 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamaktır.'

Kaynak: AA