Bozüyük Kent Konseyi Bozüyük İçin Toplandı

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın öncülüğünde Kent Konseyinin Eylül Ayı toplantısı yapıldı.

Bozüyük Kent Konseyi Bozüyük İçin Toplandı
Bozüyük Belediyesi hizmet binasındaki Kent Konseyi salonunda yapılan toplantıya Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Genel Sekreter Levent Tokmak, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kent Konseyi Çalışma Gruplarının Başkanları ile Belediye Meclis Üyesi İsmail Yemen katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli tüm katılımcılara teşekkür ederek “İlçemiz hızla büyüyor ve gelişiyor. Bizler bu toplantıları Bozüyük’te yaşayan bireyler olarak bu büyüme ve gelişmeye elimizden geldiği kadar katkı sağlamak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Kent Konseyi olarak yerel yönetim işbirliği ile Bozüyük için yapılacak ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Ardından Kent Konseyi Toplantısı’na katılan Belediye Meclis Üyesi İsmail Yemen Eylül Ayı Belediye Meclisi Toplantısı’nda dile getirdiği doğa sporlarıyla alakalı bir kulüp kurulması önerisini Kent Konseyi ile paylaştı. Meclis Üyesi Yemen doğaya her geçen gün artan bir ilginin olduğunu, Bozüyük’ün tanıtımında ilçenin doğa güzelliklerinin de tanıtılması gerektiğini, bunun için öncelikle doğaya zarar verilmemesi gerektiği bilincinin oluşturulmasının önemine değinerek ilçede doğa yürüyüş parkurları ile kamp yapılabilecek alanların bulunduğunu belirtti.

Bunun üzerine Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli “Toplumda hepimizin büyük görevleri var. Bireysel olarak doğaya zarar verilmemesi ve doğayı koruma bilincini bulunduğumuz her ortamda anlatmalıyız. Bunları anlatarak yeni nesillerimize bu bilinci kazandırabiliriz” dedi.

Konu hakkında yapılan görüşmelerin ardından Eğitim ve Öğretim Çalışma Gurubu Başkanı Zeynep Akpınar “Doğa bilincinin anlatılmasında, kazandırılmasında ve yaşatılmasında üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız” dedi.

Toplantının devamında Bozüyük için önemli adımlar atılabilmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulanarak düşünce paylaşımının önemine değinildi. Toplantıda ayrıca kentsel dönüşüm, Bozüyük’ün ülke genelinde tanıtımına yönelik ve gelişmesi için neler yapılabileceği, Bozüyüklü bayanların üretim yapabilecekleri çalışma alanlarının oluşturulması, Engelliler Günü ve Yeşilay Haftası’nda yapılması planlanan etkinlikler, LYS, YGS ve TEOG Sınavına girecek öğrenciler için verilecek eğitim seminerleri, Mavi kapak ve geri dönüşüm projeleri hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. Yaklaşık olarak 2 saat süren toplantıda Kent Konseyine iletilen istek ve talepler de görüşüldü.
Kaynak: İHA