Başkan Türel, Ayakkabıcılar Çarşısı'nda

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ayakkabıcılar Çarşısı esnafını ziyaret ederek, çarşı içindeki el sanatı ve ayakkabı tamiratı yapan esnafı Sobacılar Çarşısı’na taşıma düşünceleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Türel, Ayakkabıcılar Çarşısı'nda
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kalekapısı’nda bulunan Ayakkabıcılar Çarşısı esnafını ziyaret etti. Çarşı içerisinde bulunan esnafa bereketli işler dileklerini ileten Türel, aynı zamanda esnafla sohbet ederek, projeleri ile ilgili fikir aldı. Ayakkabıcılar Çarşısı içerisinde bulunan el sanatları ve ayakkabı tamircisi esnafını AESOB ile işbirliğine giderek Sobacılar Çarşısı’na taşımak istediklerini belirten Başkan Türel, “Ayakkabıcı arkadaşlarımızı Sobacılar Çarşısı’na daha medeni şartlara taşıyıp, el sanatı mesleklerini sürdürmelerine yönelik bir hazırlığımız söz konusu. Bu vesileyle arkadaşlarımızla görüştük. Sobacılar Çarşımızda AESOB ile geçtiğimiz aylarda güzel bir iş birliği yaptık. Bu işbirliği kapsamında orada esnaf odamız kendi faaliyetlerini yönetebiliyor. Ayrıca sahaf, antikacılar ve el sanatlarıyla ilgili bölümler turistik bir cazibe oluşturacak şekilde planlanıyor” diye konuştu.



Yeni cazibe merkezi

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yıllardır ilkel koşullarda mesleklerini icra etmeye çalışan esnafı Sobacılar Çarşısı içerisine taşıyarak daha medeni bir ortamda faaliyetlerini sürdürmelerini isteyeceklerini söyledi.

Türel, “Esnafımız da zaten büyük bir gönüllülükle bunu arzu ediyor. Bunun bir an önce yapılmasını bizden talep ediyorlar. El sanatlarımızı gelecek nesillere taşıyacak bir hassasiyet içindeyiz. Sobacılar Çarşısı’ndaki esnafımızı yerinde koruyarak, el sanatları ile ilgili tüm meslek sahibi kardeşlerimizi orada toplamak istiyoruz. Sobacılar Çarşısı ve çevresinin Antalya’nın yeni bir cazibe merkezi olması açısından gayretimiz var. Esnafımız da büyük bir arzuyla bu çalışmayı desteklediklerini ifade etti.

Biz de bu hizmetleri çok uzatmak istemiyoruz. İnşallah önümüzdeki turizm sezonu öncesinde bu hazırlıkları tamamlarız. Belki daha da önce yaparız.”

Esnaf kazanacak

AESOB Başkanı Adlıhan Dere de Başkan Türel’in her zaman esnafın yanında olduğunu belirterek “Sobacılar Çarşısı’nda 6 adet dükkânı, Soba Müzesi’ni ve kuleyi bize devretmişti. Şimdi de Sobacılar Çarşımızda demirciler, sahaflar, antikacılar, ayakkabı tamircisi esnafının bir arada olacağı güzel bir konsept oluşturulacak. Hem çarşı esnafımız hem de Sobacılar Çarşısı esnafımız para kazanacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA