Ardahan'da Okul Ve Öğrenci Güvenliği Toplantısı Yapıldı

2017-2018 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilmesini sağlamak amacıyla Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez başkanlığında toplantı yapıldı.

Ardahan'da Okul Ve Öğrenci Güvenliği Toplantısı Yapıldı
Toplantıda katılımcılara yönelik bir konuşma yapan Vali Bilmez, “Milli Eğitim Yetkilileri, Kurum Müdürlerimiz, Muhtarlarımız, Okul Aile Birliği Başkanlarımız, kolluk birimlerimiz ve eğitim ile ilgili bütün tarafların katılımıyla ilimizde 2017-2018 eğitim-öğretim sezonunun sağlıklı bir şekilde geçmesi için bu toplantı planlandı. Bu sene, birinci sınıflarımız 11 Eylül’de, diğer sınıflarda ki öğrencilerimiz ise 18 Eylül’de ders başı yapacak. Bu yıl, ülke genelinde geçen yıllara nazaran okul güvenliği konusunda tedbir ve önlemlerle ilgili olarak daha net bir duruş sergileniyor. Bugün bu salonda bir araya geldiğimiz herkes eğitimin bir parçasıdır. Okul Aile Birliği Başkanları, aileler, eğitimciler ve üzerine sorumluluk düşen herkesin en önemli görevi; eğitimli, donanımlı ve başarılı öğrenciler yetişmesine katkı sunmaktır” dedi.

"Öğrencilerimizi zararlı herşeyden koruyacağız"

Bu yıl Ardahan’da özellikle; öğrenci, aile, okul yönetimi ve öğretmenler arasında sıkı bir bağ kurmayı hedeflediklerini belirten Vali Bilmez, “Okul çevrelerinde şehir merkezinde özellikle internet kafelerin kullanımı konusunda, öğrencilerimizin kullandığı bilgisayarlarda yasaklı sitelere erişim ve zararlı programların kullanılmasına kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek. Öğrencilerimizi zararlı olabilecek her şeyden korumak zorundayız. Bu konuda, ilgili birimlerimiz sıkı denetimler yapacak. Öğrenci servislerinin ve kantinlerin ihaleleri yapılırken, ihaleyi alan işletme sahipleri ile temizlik personelinin güvenilir kişiler olmasına da özen göstereceğiz. Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği Başkanları bu konuda duyarlı olmalı ve bu kişiler hakkında güvenlik soruşturmasına ek olarak herhangi bir olumsuzluk gördüklerinde bizlere bildirmelerini ve gerekli işlemler yapmalarını istiyoruz. Ayrıca taşımalı öğrenciler için tahsis edilen öğrenci servisleri, öğrenci dışında hiç kimseyi servise almayacak. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz ve sürekli olarak denetimler yapacağız ” diye konuştu.

"Değerlerimizi iyi anlatmalıyız"

Kendi değerlerimizin ve kültürümüzün gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılmasının önemine de değinen Vali Bilmez, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Biz kendi değerlerimizi, kültürümüzü en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmalıyız. Eğer biz bu konuda geri kalır isek ve kendi değerlerimizi çocuklarımıza iyi öğretemezsek, kötü emelli şahısların ve terör örgütlerinin çocuklarımıza zehirlemesine engel olamayız. Bu konuda hem ailelere, hem oku yöneticilerine hem de öğretmenlere büyük görev düşmektedir ve birinci derecede sorumludurlar. 2017-2018 eğitim öğretim yılında il genelinde ki bütün eğitim kurumlarımızda huzurlu bir ortamda, başarılı bir sezon geçirmek en büyük dileğimizdir. 2017 2018 eğitim öğretim döneminin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”
Kaynak: İHA