Antalya'da Okul Güvenliği Tedbirleri

Antalya Valiliğince “Güvenli Okul, Kaliteli Eğitim ve Güçlü Nesil” hedefleri doğrultusunda okul çevrelerinin güvenliği için bir dizi tedbir alındı.

Okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz gibi olayların önüne geçilmesi amacıyla alınan karar gereğince okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrolleri yapılarak okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevresini mekan tutmalarının önüne geçilecek. Bu kişilerden öğrencilere gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, akran zorbalığının önlenmesi, gençleri hedef alan uyuşturucu satıcılarının okul çevrelerine yaklaştırılmaması, yasadışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençleri kandırmalarının engellenmesi sağlanacak. Ayrıca eğitim öğretim dönemi içerisinde ve sonrasında çocuklarda ve gençlerde solumak-koklamak yoluyla bağımlılık yapan, fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen, çakmak ve çakmak gazının gibi zararlarından korunması, bu maddelerin çocuklara erişiminin önlenmesi, çocukların bu maddelerden uzak tutulması ve amacı dışında satışlarının engellenmesi amacıyla Antalya Valiliğince “Güvenli Okul, Kaliteli Eğitim ve Güçlü Nesil” hedefleri doğrultusunda okul çevrelerinin daha güvenli hale getirilmesi için valilik kararı ile yeni düzenlemeler yapıldı.

Alınan valilik kararı ile okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki resmi ve özel tüm okulların çevresinde, bahçesinde, müştemilatında veya okul dış kapısı önünde, aynı okulun öğrencisi olmayan, okulla ilgisi, ilişiği veya hiçbir bağı bulunmayan, öğrenci velisi ya da vasisi olmayan şahıslar okulların çevresine sokulmayacak, bulundurulmayacak, öğrencilerin, şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruh ve beden sağlığını bozacak ya da olumsuz şekilde etkileyecek her türlü etkenlerden (müstehcen neşriyat vb. dahil) ve yasadışı örgütsel/ideolojik faaliyetlerden korunması için, okul ile ilişiği ve ilgisi olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen, durumundan şüphelenilen kişilerin okul bahçesi, önü ve çevresini mekan tutmalarına kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Açıklamada ayrıca Antalya Valiliğince alınan karara uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. Maddesi, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi ve diğer yasa hükümleri gereğince yasal işlemler yapılacağının altı çizildi.
Kaynak: İHA