Yeni Cami Kılınan Cuma Namazı İle Hizmete Girdi

Şahinbey Belediyesi tarafından Kuşçular Mahallesi’ne yapılan yeni cami. kılınan Cuma namazı ile hizmete girdi.

Yeni Cami Kılınan Cuma Namazı İle Hizmete Girdi
Şahinbey Belediyesi, Kuşçu Mahallesi’ne yapılan cami zemin ve asma kat olmak üzere iki kattan oluşurken, cami 212 metrekare alan üzerine inşa edildi. Cuma namazı öncesinde Kuşçu Mahallesi’nde düzenlenen açılış törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Şahinbey İl Müftü Vekili Mustafa Deniz, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin çok önemli yeri olduğunu belirleterek, “Camilerimiz birlik ve beraberliğimizi gösterdiğimiz, aynı kıbleye ve Allah’a dua ettiğimiz yerlerdir. Camilerin yapımı kadar içinin doldurulması da gerçekten çok önemli. Bir ülkenin Müslümanlığının en önemli göstergeleri ezan sesleri ve camileridir. Allah ezanımızı susturmasın bayrağımızı indirmesin. Bu nedenle ihtiyaç duyulan her yere cami yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda yapımı devam eden 19 adet camimiz var. Camilerin yapımı kadar içlerinin doldurulması konusunda hocalarımıza, annelerimize ve babalara büyük görevler düşüyor. Gençlerimizin vatan ve bayrak aşkıyla yetişmesi gerçekten çok önemli. Bu nedenle bizde Şahinbey Belediyesi olarak gençlerimizi Çanakkale’ye götürüyoruz. Şu ana kadar 50 binin üzerinde gencimizi Çanakkale’ye götürdük, önümüzdeki yıl sonuna kadarda 90 binin üzerinde gencimizi ecdadıyla buluşturmuş olacağız” dedi.

“Camiler kalp kadar önemlidir“

Şahinbey İl Müftü Vekili Mustafa Deniz, camilerin önemine dikkat çekerek “Öncelikle bu güzel hizmeti yapanlardan Allah Razı olsun. Köyümüze yapılan bu yeni camimiz inşallah güzel bir şekilde kullanılır. Kalp bir insanda ne kadar önemli ise sosyal hayatlarımızda da camilerimiz o kadar önemli. Devlet büyüklerimiz bu hassasiyeti bildiklerinden dolayı camilerin yapımına çok önem vermekteler. Yeni mahalle olan köylerimizde camiler yapan ve böyle bir hayırlı işe vesile olan başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kılınan Cuma Namazı ile yeni cami hizmete açıldı
Kaynak: İHA