Yalova'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 2017-2018 eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısına başkanlık etti.

Vali Yılmaz başkanlığında, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen '2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı' konulu toplantıda okul çevrelerinde alınacak önemler masaya yatırıldı.

Toplantıda ilk olarak İl Emniyeti Çocuk Şube Müdürü Sevda Veli, geçtiğimiz yıllarda okul çevrelerinde yapılan güvenlik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Veli, çalışmalarla okul çevrelerindeki olay sayılarında düşüşler yaşandığına dikkati çekti.

Vali Yılmaz da geçen dönemde aldıkları tedbirler sonucunda okul çevrelerinde yaşanan olaylarda düşüş yaşandığını söyledi.

Amaçlarının bunu sıfırlamak olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

'Çocuklarımızın en iyi eğitimden yararlanmasını sağlamak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz. Eğitim hizmetleri bütünsel bir hizmet. Öğrenci, öğretmen, idareci, veli ayağı var. Servis şoföründen kantincisine herkes bu hizmetin bir ayağı. Bu tedbirleri biz sizlerle birlikte tamamlayacağız. Yapacağımız çalışmalarla çocuklarımıza yeni eğitim yılında çok güzel bir eğitim ortamını hep birlikte inşa edeceğiz.Uyuşturucuyla mücadele konusunda ülke genelinde önemli bir çalışma gerçekleştiriliyor. Gerçekten sokak satıcılarına, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Çünkü geleceğimizi zehirlemeyi amaçlıyorlar. Bu konuda okul çevresinde değil il genelinde çok yoğun bir mesai harcayacağız. Bu konuda topyekun bir mücadele sergileyeceğiz. Okul çevresindeki tedbirleri bu yıl daha da artıracağız.”

Yılmaz, okul çevrelerinde okulla ilgisi olmayan kimseye müsaade etmeyeceklerini dile getirerek, 'Huzur operasyonları gerçekleştirdik ve bunlar çok etkili oldu. Bunlara devam edeceğiz. Okul çevresinde velilerimiz dışında kimseyi bulundurmayacağız. Zaman zaman ilimizde olmasa da kamuoyunda gündeme gelen üzücü hadiseler oldu. Halasıyım, dayısıyım diye çevrede dolaşan kişiler olabiliyor. O yüzde bu konuda valilik kararımız da var. Veliler dışında okul çevresinde kimse olmayacağız.' ifadesini kullandı.

Toplantıda vali yardımcıları Yıldırım Uçar, Abdurrahman İnan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Akçay’ın yanı sıra ilgili kurum müdürleri ve sivil toplum temsilcileri de hazır bulundu.

Kaynak: AA