Validen, 'Eğitim' Özeleştirisi

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Okul Güvenliği toplantısında yaptığı konuşmada, "34 yıldır bölücü, yıkıcı bir terör belasıyla mücadele ediyorsak ve mücadele etme durumundaysak, bunun temelinde insanlarımıza güzel bir eğitim vermememiz yatmaktadır" dedi.

Validen, 'Eğitim' Özeleştirisi
Şırnak’ta Okul Güvenliği toplantısı, Vali Mehmet Aktaş başkanlığında, Şehit Ahmet Kara İmam Hatip Lisesinde yapıldı. Toplantıya, Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, okul müdürleri, mahalle ve köy muhtarları ile okul aile birliklerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Aktaş, kenti eğitim konusunda daha bir noktaya getirmek için toplandıklarını belirterek, hem bireysel hem de toplumsal mutluluğun, gelişmenin, kalkınmanın, refahın ve huzurun yegane temelinin eğitim olduğunu vurguladı.

"Milli ve manevi değerleri benimsetemedik"

Türkiye’de ve özellikle de Şırnak’ta 34 yıldır bölücü ve yıkıcı bir terör belasıyla mücadele edildiğine dikkat çeken Vali Aktaş, "Bununla mücadele etme durumundaysak, bunun temelinde insanlarımıza güzel bir eğitim vermememiz yatmaktadır. Eğer biz gençlerimize, çocuklarımıza iyi bir eğitim vermiş olsaydık, onlara milli ve manevi değerleri benimsetmiş olsaydık, bu topraklarda bin yıldır nasıl kardeşçe omuz omuza yaşadığımızı, milli birlik ve beraberliğimizi bölmek için ne kadar çok mücadele edildiğini yeterince anlatmış olsaydık, muhtemelen terör belasını yaşamayacaktık. Veya çok daha kısa sürede halledecektik. Demek ki bu noktada bizim ciddi bir eksiğimiz olmuş. Ama bütün bunlara rağmen bizim terör belası başta olmak üzere sıkıntılarımızı, dertlerimizi halledebilmemizin yine yegane temeli eğitimdir. Allah’ın izni ile biz bunu yine eğitim ile ortadan kaldıracağız" dedi.



"Yeni eğitim yılına eksikliklerle başlayacağız"

Şırnak’ta yeni eğitim ve öğretim yılına bazı eksikliklerle başlanacağını anlatan Vali Aktaş, "Biliyorsunuz geçen dönemlerde bölgemizde yaşanan çukur ve hendek siyasetiyle altyapıda ve üst yapıda sıkıntılar ve yıkımlar oldu. Bu kapsamda zarar gören okullarımız oldu. O dönemde inşaatlarını bitiremediğimiz okullarımız oldu. Ama son bir senede bu noktada da büyük mesafeler kat ettik. Buna rağmen eksiklerimiz var. Bu fiziki eksiklerimizi de en kısa sürede tamamlayarak bu eğitim öğretimi başlatacağız. Amacımız bütün paydaşları içine katarak çocuklarımızı iyi bir geleceğe hazırlamak" diye konuştu.



"Terörist unsurlar çocuklardan uzak tutulacak"

Çocukları, uyuşturucu ve terör örgütlerinden uzak tutmak için muhtarlardan destek isteyen Vali Aktaş, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın uyuşturucu başta olmak üzere kötü alışkanlıklarla yüz yüze gelmemeleri için, kötü niyetli insanların çocuklarımıza bağımlılık yapan maddeleri onlara ulaştırmamaları için büyük duyarlılık göstermemiz lazım. Ayrıca bu bölgemize has olmak üzere yıkıcı, bölücü terörist unsurların çocuklarımıza dokunmaması lazım. Onların bu yıkıcı ve bölücü fikirlerini, terör örgütünün propagandalarını yapmalarına müsaade etmememiz lazım. Bu noktada tabii ki emniyet güçlerimiz, jandarmamız, polisimiz gerekli tedbirleri alacak. Hem bu bölücü fikirlerin çocuklara ulaşmasını engellemek hem de bu uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan çocuklarımızın uzak durması için güvenlik güçlerimiz gerekli önlemleri alacak. Gerekli denetimleri yapacak, gerekli duyarlılığı gösterecekler. Ama bu konuda özellikle muhtarlarımızın bu noktada desteğini istiyoruz. Çünkü okul çevrelerindeki bu düşüncedeki insanları sizler tanırsınız. En azından tanımazsanız da yabancı olduğunu bilirsiniz. Ona göre bir tutum belirlersiniz. Bu konuda özellikle muhtarlarımızdan ve okul aile birliğinin desteğine ihtiyacımız var. Eğer biz bu desteği vermesek çocuklarımızı muhafaza edemeyiz. Yine okullarda yapılacak sosyal etkinlikler, okul aile birliği toplantıları, veli toplantılarına maalesef insanlarımız çok fazla duyarlılık göstermiyor. Muhtarlarımız bu konuya öncülük yapsınlar aileleri arasınlar bu konuda bilgilendirsinler."
Kaynak: İHA