Vali Tuncay Sonel; 'Amacımız Eğitimi Daha Güvenli Bir Ortamda Sağlamak'

Amaçlarının daha güvenli bir ortamda eğitim ve öğrenimi sağlamak olduğunu belirten Tunceli Valisi Tuncay Sonel, el birliği ile başarıya ulaşacaklarını söyledi.

Vali Tuncay Sonel; 'Amacımız Eğitimi Daha Güvenli Bir Ortamda Sağlamak'
Tunceli’de, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven içinde geçirebilmesi için Vali Tuncay Sonel başkanlığında toplantı yapıldı. Tunceli Anadolu Lisesinde yapılan toplantıda, okul çevrelerindeki güvenlik kameraları ile fiziki tedbirlerin durumu, okul çevrelerinde uyuşturucu ve benzeri madde satışına karşı alınacak önlemler ile okul servis araçlarında öğrenci güvenliğine yönelik yapılması gereken işlemler ele alındı.

Okulların güvenliğine değinen Vali Tuncay Sonel, “Amacımız çocuklarımızın daha güvenli bir ortamda eğitim ve öğrenim görmelerini sağlamaktır. Okullarda güvenlik ile ilgili yapılacak çalışmaların neler olabileceğini, güvenlik konusunda ne gibi çalışmaların yapılabileceğini görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak için buradayız. Eğitimin kalitesini yükseltmek, öğrenci, öğretmen, veli ayağında elbirliği ve biz fikri ile çalışarak başarıya ulaşacağız’ dedi.

Toplantı ilgili kurum temsilcilerinin yaptıkları ve yapacakları çalışmaların değerlendirilmesiyle sona erdi.

Toplantıya Vali Sonel’in yanı sıra Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Vali Yardımcısı Hasan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Ali Kahraman, Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Batur, şube, okul müdürleri, bilişim ve rehber öğretmenleri, okul aile birliği temsilcileri, öğrenci taşımacılığı yapan kooperatif başkanları ile özel öğretim kurumların müdürleri katıldı.

Kaynak: İHA