Uyuşturucu İle Mücadelede Vali'den Sert Talimat

Zonguldak Valiliği tarafından "Eğitim Ortamları İl Güvenlik Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Ahmet Çınar, uyuşturucuyu üreten, satan veya kullananlar hakkında ise "Babanızın oğlu da olsa acımayın" dedi.

Uyuşturucu İle Mücadelede Vali'den Sert Talimat
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda öğrenci servisleri ve okullarda uyuşturucu denetimleri konusunda okul müdürleri, öğretmenler ve muhtara bilgiler verildi.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, programda yaptığı konuşmada, "Uyuşturucu üreten, satan kim varsa herkes tehlikelidir. İnsanlıktan çıkmışlar bunlar, asla acımamak lazım. Köyümüzde bu işleri yapan tanıdıklarımız varsa, babamızın oğlu olsa acımayacağız. Jandarmaya ihbar edeceğiz. Bu kişi babamız bile olsa" dedi.



"Hedef kitle 18 yaş altı çocuklar"

Öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıya Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda konuşan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Türkiye özellikle bu yıl uyuşturucu ile misli ile artan bir mücadele verdiğini, hedef kitlenin 18 yaş altı çocuklar olduğunun altını çizdi. Bulgulara göre uyuşturucu bağımlısı olan ve hedefte olan yüzde 60’lık oranın 18 yaş altı çocuk olduğunu ifade eden Vali Çınar, “Birtakım kötülükler, kötü insanlar kendi kişisel parasal menfaatleri için onların hayatlarını mahfeden onların ailelerinin hayatını zehirleyen, onların geleceğini karartan uyuşturucu denen maddenin satışı ve bunun bağımlılığı gibi birtakım tuzaklarla, zorluklarla karşı karşıyayız. Burada tabi ki çok yaygın bir felaket olarak görmüyoruz ama Türkiye genelinde ülkenin kalkınması ve gelişmesi ile birlikte bir takım bu tür toplumsal rahatsızlarla bizimde içimize girmeye artmaya başladı.

Eğer tedbirlerimizi almazsak bir nesil olacağız. Mesleğimizden dolayı bize gelen aileler olur bize çocuğunun durumunu anlatır. Burada bir empati yapmak gerekir. Karşımızdaki o ailenin yerine kendimizi koymamız gerekir. Çok feci bir şey Allah kimsenin başına vermesin. Ahlaki yerlerde büyük bir sıkıntı. Bir aile için en büyük facia dediğimiz bir durum çocukların uyuşturucu bağımlılıklarının olması. Gençlik, o heyecan, her türlü kötülüğe sapma hissi bütün bunları düşündüğünüz zaman hedef kitle 18 yaş altı çocuklar. Bulgulara göre uyuşturucu bağımlısı olan ve hedefte olan yüzde 60’lık oran 17 yaş ve altı çocuklar” şeklinde konuştu.



“Babamız da olsa acımayacağız”

Özellikle bu yıl uyuşturucu ile büyük mücadele verildiğini, kullanan, satan, üreten kim olursa olsun bu babamızda olsa acımadan emniyet yetkilerine bilgi verilmesi gerektiğini söyleyen Vali Ahmet Çınar şunları söyledi:

Türkiye özellikle bu yıl uyuşturucu ile misli ile artan bir mücadele veriyor. Burada emniyet ve jandarmaya büyük iş düşüyor. Jandarma ekiplerimiz kırsalda her gün ya kilo ile ya da gram ile esrar yakalıyor. Emniyet ekiplerimiz ise merkezde kimyasal uyuşturucu ile kullanan ve satanları yakalıyorlar. Daha dün jandarma ekiplerimiz Çaycuma ilçemizde 5 kilo esrar yakalandı. Polisimiz ve jandarmamız bu işin peşinde bu konuda çok ciddi bir mücadele var. Çok etkin bir mücadele var. Ekiplerimiz her köye, her mahalleye, her ormana gidiyor. Bu mücadeleden dolayı emniyet ve jandarma ekiplerimize teşekkür ediyorum. Kimseye acımamak lazım uyuşturucu üreten, satan, kullanan herkes tehlikelidir. Özellikle üreten, satan kişiler insanlıktan çıkmıştır. Bunlara asla acımamak lazım. Köyümüzde, mahallemizde bunları yapan kişilere babamız da olsa acımamalıyız emniyet ve jandarmaya ihbarda bulunmalıyız.”
Kaynak: İHA