Trabzon'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Trabzon'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesinin Sekiz Direkli Hamamdan Trabzon surlarına kadar olan bölgede 10 dönümlük alanda uygulandığını belirtti.

Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, TOKİ ile yapılan ek protokol sonrasında Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne eklendiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, Pazarkapı mevkisinde 10 dönümlük alanda 41 binanın kamulaştırılarak yıkılacağını dile getirdi.

Zağnos Vadisinde birinci, ikinci ve üçüncü etap kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlandığını anımsatan Gümrükçüoğlu, dördüncü etabın ise belediye ve kaymakamlık binalarının inşası için Ortahisar Belediyesine devredildiğini aktardı.

Gümrükçüoğlu, Pazarkapı'da 35 binanın kamulaştırmasının tamamlandığına işaret ederek, 6 binanın kamulaştırılması için ise yasal sürecin devam ettiğini belirtti.

Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasıyla yıkım çalışmalarının kısa sürede bitirileceğine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

'Trabzon'umuz buram buram tarih kokan bir şehir. Bu dev çalışmalarla Trabzon’un tarihi adeta ortaya çıkartılmaktadır. Pazarkapıda 10 dönümlük alanın kamulaştırma maliyeti 41 milyon liranın üzerinde. Bu dev çalışmalarda Trabzon'umuzun her zaman önünü açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Trabzon halkı adına şükranlarımı sunuyorum.'

Kaynak: AA