SP Genel Başkanı Karamollaoğlu AGD'li Gençlere Siyaset Dersi Verdi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Anadolu Gençlik Derneği üyelerinin Akçakoca’daki kampına katılarak öğrencilere genel siyaset dersi verdi.

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu AGD'li Gençlere Siyaset Dersi Verdi
Anadolu Gençlik Derneği Türkiye geneli yapmış olduğu çalışmalara bir yenisini daha ekliyor. Anadolu Gençlik Derneği’nin 81 ildeki üniversitelerinin başkanları ve ayrıca 4 yabancı ülke üniversite başkanları Huzur tatil köyünde bir araya geldi.

Üniversite gençliğine yönelik yeni dönem çalışmalarının masaya yatırıldığı kampın açılış konuşmasını Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptı.

SP Genel Başkanı üniversite öğrencilerine genel siyaset dersi vererek, ülkenin ekonomik ve siyasi gidişat konularında bilgilendirdi.

Daha sonra birlikte namaz kılınarak hatıra fotoğrafları çektirildi.

45 dakika süren dersin ardında İHA’ya özel açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, Arakan’da yapılan soykırımı ve dış politikayı değerlendirdi.

Karamollaoğlu, Arakan’da yaşananın bir soykırım, bir ırkçı hareket olduğunu belirterek, "Arakan’da hem ırkçılık hem de İslam düşmanlığı hakim. Bölgeyi hükümeti boşaltmak istiyor. Dünyanın gözü o tarafa çevrildi bunun altında başka maksatlar da yatabilir. Cumhurbaşkanımızın bu konuyu dile getirmesi güzel bir şey, fakat götürülen yardımın oranın hükümetine teslim edilmesini aklımızın alması mümkün değil. Yani zalime diyorsunuz ki alın bunu mazlumlara dağıtın. Zaten o mazlumlara zulmü yapan bu hükümet, onun için ben o mantığı anlayamadım. Oraya kimsenin girmesine izin vermek istemiyorlar. Vahşeti görmemeleri için, hükümet benim kanaatim ısrarcı olması icap eder. Fiili bir takım adımların atılması gerekir" dedi.

Türkiye’nin dış politikasına da değinen Karamollaoğlu, "Maalesef hala darmadağınık, biz halen Amerika ve İsrail endeksli bir politikanın içindeyiz. Avrupa Birliği’nden ise onlar bizi kovmadan vazgeçmem diyoruz. Bu ikisini anlamamız mümkün değil. Çünkü Ortadoğu’yu şekillendiren Amerika ve İsrail, yani Kuzey Irak’la ilgili fotoğraflar yayınlandı. Şimdi değil ta 1970’erde çekilmiş bir fotoğraf, Barzani ile Mossad ajanlarının nasıl kol kola oldukları görüldü.

Burada esas oyun kurucu İsrail. Onun için bu bölgelerde etkili olmak istiyorsak, İslam birliğini lafla değil fiillen harekete geçirmeliyiz. Önümüzde birkaç ay içinde D-8 zirvesi yapılacak hem de İslam konferansı örgütü zirvesi yapılacak buralarda fiili adımları atacak kararlar alınması lazım, yoksa Türkiye’nin başı dertten kurtulamaz" diye konuştu.

Kaynak: İHA