Silopi'de 'Okul Güvenliği' Toplantısı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde “Okul Güvenliği” toplantısı yapıldı.

Silopi'de 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Silopi’de “Okul Güvenliği” toplantısı, Kaymakam Savaş Konak başkanlığında, Koç İlk ve Ortaokulu konferans salonunda yapıldı. Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ökten, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Er, okul müdürleri, muhtarlar ve okul aile birlikleri başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Yenişehir Mahallesinde 24 derslik bir okul yapılacağının müjdesini verdi.

Silopi Kaymakamı Savaş Konak ise, okul servis şoförleri ile araç sahiplerinin cinsel istismar ve yüz kızartıcı suçlara karışmamış kişilerden seçileceğini söyledi.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde yaşanan servis şoförlerinin kavgası ve cinsel istismar sabıkalı şoförlerin çıktığı olayı hatırlatan Konak, “Şoför listeleri ve araç sahiplerinin listelerini emniyet ve jandarmaya vereceğiz. Mümkün mertebe bunların içinde bu kişiler kullanıyorsa araç trafikten men edilecek. Kooperatif başkanı da takibini yapacak, bizde emniyet ve jandarma olarak takibini yapacağız. Sonuçta çocuklarımız teslim edeceğimiz kişilerin güvenli kişiler olması lazım, bu çok önemli” dedi.

Kaynak: İHA