Sarıkamış'ta 'Okul Güvenliği' Toplantısı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesinde 'Okul Güvenliği' toplantısı düzenlendi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, İlçe Emniyet Müdürü Kamber Ruhi Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, okul müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ile okul aile birliği başkanları katıldı.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, yaptığı konuşmada, amaçlarının çocukların daha güvenli bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak olduğunu belirterek,' Yeni eğitim-öğretim yılında okul içinde ve çevresinde öğrencilerin zararlı madde kullanımından uzak tutulması başta olmak üzere alınması gereken tüm güvenlik tedbirlerinin uygulayarak çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim görmelerini velilerimizle birlikte sağlayacağız. Şimdiden yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum.' dedi.

Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ da okullarda yapılan tadilat, tamirat çalışmaları, güvenlik önlemleri, öğretmen ve öğrenciler ile taşımalı sistem hakkında genel bilgi sundu.

Emniyet Müdürü Kamber Ruhi Yıldırım ise okullarda alınacak tedbirlerle ilgili bilgi vererek ilçe merkezindeki okullarda öğrencilerin giriş çıkış saatlerinde okul önlerinde güvenlik amacıyla ekip görevlendirileceğini söyledi.

Kaynak: AA