Bandırma'ya 40 Yıl Sonra Uskumru Akını

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali’nde uzun yıllar sonra uskumru bereketi yaşanıyor.

Bandırma'ya 40 Yıl Sonra Uskumru Akını
Balık Avlama Yasağı’nın kalktığı 1 Eylül’den bugüne kadar yaklaşık 3 bin kasa uskumrunun geldiği Bandırma Balık Hali’nde kilosu 20 TL’den alıcı bulan uskumru için balıkçılar yaklaşık 40 yıl aradan sonra uskumrunun bu kadar bol olduğunu dile getiriyor.

Bandırma Balık Halinde 35 yıldır esnaflık yapan Ali Çakıroğlu, "En son 30 sene önce tezgahlarda uskumru balığı satıyorduk. O zamandan bu yana uskumru gözükmedi. Bu balık denizin temiz olduğu yerlerde yaşar. Marmara Denizi demek ki bu yıl temizlendi ki, uskumru balığı yeniden gözükmeye başladı.

Uskumru balığı Omega 3-6 bakımından da zengin bir balık. Kalp dostu bir balık olduğu için protein deposu bu balığı müşterilerimize tavsiye ediyoruz. Kilosunu 20 TL’den satıyoruz" dedi.

Balıkçı esnaflarından Fethi Acemliler ise uskumru balığının hem tavada hem de ızgarada yapılmış halinin yenilebilir olduğunu ifade etti.

Uzun yıllar sonra Bandırma Balık Hali’nde uskumru balığının satıldığını gören vatandaşlar, "40 yıldır uskumru yenmiyordu. Bu yıl uskumru akını geldi. Bandırma uskumru doldu. Balık bu yıl bol. Ucuz balık yiyeceğiz. Fiyatlar bize göre normal. Uskumrunun kilosu 20 TL. Bence iyi bir fiyat" dediler.

Balık hali esnafı 1 Eylül’de başlayan yeni sezonla birlikte bugüne kadar Balık Hali’ne 3 bin kasa civarında uskumru balığının geldiğini ifade etti.

Kaynak: İHA