Novi Pazar'da Kardeşlik Köprüleri Kuruldu

Kartepe Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3’üncü Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali’nin yurtdışı ayağı, Sırbistan’ın Novi Pazar şehrinde gerçekleştirildi.

Novi Pazar'da Kardeşlik Köprüleri Kuruldu
Kartepe Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3’üncü Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali’nin yurtdışı ayağı, 26-27 Ağustos 2017 tarihleri arası Sırbistan’ın Novi Pazar (Yeni Pazar) şehrinde gerçekleştirildi.

Festivale, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Başkan Danışmanı Doç. Dr. Levent Atalı, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri zanaatkarlar, KAR-MEK eğitmenleri, Mehteran Takımı, halk oyunları ekibi ve Belediye personelinden oluşan 102 kişilik kadro katılım sağladı.

Açılışta konuşan Türkiye Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bisevaç, etkinlikten duydukları memnuniyeti bildirerek, Kartepe Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz “3’üncü Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali’ni Novi Pazar kentinde yapmaktan gurur ve onur duyduk. Burada olmak bizleri onurlandırdı. Birlik ve beraberlik içerisinde gönül coğrafyamızda olmaktan çok mutluyuz. Bizler, coğrafyamız ayrı olsa da kalpleri bir atan ümmetin ve milletin evlatlarıyız” dedi.

Müslüman Boşnak nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar’da görkemli başlayan Kartepe Belediyesi 3’üncü Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali’nin açılış kurdelesi Türkiye Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bisevaç, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Kartepe Belediyesi Meclis Üyeleri tarafından kesildi.

Konuşmaların ardından Kartepe Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi nefes kesti. Türkiye’nin ilk çocuk mehteran takımı olan Kartepe Belediyesi Mehteran Takımı, festival alanına görkemli giriş yaptı. 45 dakika sahne alan ve birbirinden güzel eserlerini Sancak bölgesinde yaşayan Novi Pazarlılarla paylaşan mehteran takımı takdir topladı. Mehter Takımı sonrasında Kartepe Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi Novi Pazarlılar’dan büyük alkış aldı. Ulusal ve Uluslararası etkinliklerde ilçemizi temsil ederek, başarıları ile gururlandıran Kartepe Belediyesi Halk Oyunları ekibi de, muhteşem oyunları ile izleyenlerinden büyük alkış aldı. Anadolu’nun kültürel zenginliğini gösteren kostümleri ile dikkatleri üzerinde toplayan ekip, birincilik aldığı Artvin yöresine ait oyunu ile büyük beğeni topladı.

Festivalde, Türk ve Balkan coğrafyasının ortak değerlerinden bir çok sanat sergilendi. Nakış, tel kırma, ebru sanatı, cam üfleme, hat sanatı, çinicilik, seramik, hüsnü hat gibi bir çok el sanatı Kartepe Belediyesi tarafından kurulan 19 adet stantta sergilendi. Zanaatkarlar tarafından tanıtımı yapılan el sanatları uygulamalı olarak Novi Pazarlılar ile paylaşıldı. Bir diğer tanıtımı gerçekleştirilen “Türk Okçuluğu” ise festivalde yoğun ilgi gören kültür miraslarımızdan oldu.

İki gün süren ve yoğun talep gören festival, Boşnak şarkıcı Mirza Selimoviç’in konseri ile sona erdi.
Kaynak: İHA