Niğde'de Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında yapılan toplantıda, okulların çevresinde alınacak güvenlik önlemlerinin planlaması yapıldı.

Niğde Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, İl Jandarma Komutan Vekili Albay İhsan Çanak, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yaşar, İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı.

Şimşek, programda yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı'nın direktifleri doğrultusunda 2017-2018 eğitim öğretim döneminin daha güvenli, daha sağlıklı geçirilmesi adına toplantıyı yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının okul çevrelerinin daha güvenli hale getirilmesi olduğunu belirten Şimşek, şöyle devam etti:

'Toplantının amacı gençlerin uyuşturucu ve bağımlılık yapan diğer maddelerden korunması, okulların güvenlik kameralarıyla donatılması ve bunların kent güvenlik sistemine entegrasyonunu sağlamaktır. Ayrıca okul önlerinde ve çevresinde öğrenci olmayan ve okul ile ilgisi bulunmayan şahısların öğrencilerle temas kurmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Bu konuda emniyet birimlerimiz, okul yönetimiyle her zaman iş birliği içerisinde hareket ederek gerekli tedbirler alınacaktır.'

Kaynak: AA