Muratpaşa'da 'Örnek Pazarcılara' Plaket

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Semt Pazarcıları Odası’yla yapılan değerlendirme sonucunda Muratpaşa’nın ‘örnek pazarcıları’ seçilen Durmuş Aktaş ve Fahrettin Oğuz’a plaket verdi.

Muratpaşa'da 'Örnek Pazarcılara' Plaket
Muratpaşa Belediyesi, Antalya Semt Pazarcıları Odası’yla birlikte yaptığı değerlendirme sonucunda ilçenin ‘örnek’ semt pazarı esnaflarını seçti. Cuma günleri kurulan Güzeloba pazar yerinde tezgah sahibi olan Durmuş Aktaş ve Fahrettin Oğuz, tezgah düzenlemesi, temizliği, ürünlerini kalitesi ve müşterilerine davranışlarıyla Muratpaşa’nın örnek semt pazarcı esnafı oldu. Örnek pazarcılar Aktaş ve Oğuz, plaketlerini tezgahlarını açtıkları Güzeloba pazarında Başkan Uysal ve Antalya Semt Pazarcıları Oda Başkanı İsmail Öz’ün elinden aldı.

Gösterdikleri özveri dolayısıyla esnafı kutlayan Başkan Uysal, pazarlarının basit bir alışveriş yeri olmasının çok ötesinde sosyal ortamlar olduğunu söyledi.

Pazar yerlerinin toplumun her kesiminden insanın buluştuğu, insani, sosyal, ekonomik bir olgu olduğunu dile getiren Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bu anlayış içinde Muratpaşamız’da komşularımızın rahatlıkla alışverişlerini yapabilmeleri için önemli düzenlemeleri hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Tüm komşularımızı da bu güzelliği, kültürü paylaşmaları için alışveriş için pazarlarımıza bekliyoruz.”
Kaynak: İHA