Kulp'ta 'Okul Güvenliği' Toplantısı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Kaymakam Fatih Dülgeroğlu başkanlığında "okul güvenliği" toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni eğitim-öğretim yılı döneminde alınacak güvenlik önlemleri ve yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Kulp'ta 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Dülgeroğlu başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çok amaçlı konferans salonunda yapılan toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüsamettin Ürkmez, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Kaymakam Dülgeroğlu, düzenlenen toplantıyla alakalı olarak yapmış olduğu konuşmada, “2017-2018 eğitim öğretim yılının vatanımıza, milletimize, ilçemize, geleceğimizin teminatı olan öğrenci kardeşlerimize ve onların ailelerine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Amacımız çocuklarımızın daha güvenli bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak olduğunu, okullarda güvenlik ile ilgili yapılacak çalışmaların neler olabileceğini, güvenlik konusunda ne gibi çalışmaların yapılabileceğini, uyuşturucu kullanım yaşının çok alt sınırlarına dayandığı, genç kızlarımız bile, okul talebelerimiz bile bu alışkanlıkları edinmeye başlandığını, uyuşturucuyla nasıl mücadelede edeceğimizi, taşımalı eğitim sisteminin sağlıklı yürümesi için neler yapılması gerektiği konuları, öğrencilere verilen öğle yemeğini hijyen ve standartlara uygun bir şekilde yiyebilmeleri konularını görüşmek. İlçemizdeki bütün kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, okullarımız, öğretmen ve idarecilerimiz, velilerimiz hep beraber hareket ederek, okullarımızın güvenliğinin yanı sıra geleceğimizin teminatı, gözümüzün aydınlığı çocuklarımızın başarılı bir eğitim ve öğretim yılının geçirmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA