Kayseri'den Kısa Kısa

Kayseri'de, TÜBİTAK tarafından desteklenen 'Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları' projesi kapsamında 41 farklı ilden gelen 50 Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Kayseri Çetin Şen Bilim Sanat Merkezi'nde eğitim gördü.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, öğretmenlere Kayseri Bilim Merkezi astronomları tarafından astronomi ve uzay bilimleri eğitimi verildiği ve Kayseri Bilim Merkezi'ni gezen öğretmenlerin bilimsel gelişmelerini bir gün boyunca uygulamalı olarak görme şansı bulduğu ifade edildi.

BİLSEM öğretmenleriyle Kayseri Bilim Merkezi'ni gezen Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Küçük, projenin amacının bilim sanat okullarında öğrenim gören üstün yetenekli öğrencilere uygulamaların nasıl anlatılacağı olduğunu kaydetti.

Kayseri Bilim Merkezi Müdürü Suat Şahin ise, Kayseri Bilim Merkezi'nin sadece Kayseri'nin değil Orta Anadolu'nun kapsamlı bir bilim merkezi olarak çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

Açıklamada ayrıca, öğretmenlerin merkezdeki farklı sergi ürünlerini de gezdiği ve bilimin eğitim alanında kullanılmasıyla ilgili uygulamaları gördükleri kaydedildi.

- Merkez Kütüphaneyi 500 bin kişi ziyaret etti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan 800 kişilik Merkez Kütüphaneyi 10 ayda yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 3 Kasım 2016 tarihinde hizmete açılan 800 kişilik kütüphaneden yararlananların sayısı 10 ayda 500 bin kişiyi bulduğu bildirildi.

Açıklamada ayrıca, her ay yaklaşık 50 bin kişinin yararlandığı kütüphanede 15 bin basılı, 15 bin elektronik, 3 bin de sesli olmak üzere 33 bin kitap bulunduğu ifade edildi.

Ders çalışma üniteleri, kitap kafe, bilgisayar odası, şifreli emanet dolapları ve masaj koltuklarının da yer aldığı kütüphanede 50 adet güncel dergi ile günlük gazeteler de yer alıyor.

Üç kattan oluşan, üyelik sistemi ve turnikeli geçiş sistemi bulunan kütüphanenin bin 500 metrekare kapalı alanıyla hizmet verdiği kaydedildi.

Kaynak: AA