Kaçak Avlanmayla Mücadele

Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, 'Kaçak avcılıkla mücadelemiz karadan ve sosyal medya üzerinden yoğun bir şekilde sürmekte.' dedi.

Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçak avlanmayla ilgili olarak genel müdürlük ve bölge müdürlükleri bazında çalışmaların yapıldığını, kaçak avcıların sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımları takip eden ekibin olduğunu söyledi.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar hangi ildeyse orada bulunan il müdürlüğüne gerekli bilgilerin aktarıldığını anlatan Karaağaç, 'Paylaşımı yapan kişi belirlendikten sonra bu kişiyle ilgili olarak ekiplerimiz tarafından yasal işlem yapılıyor ve gerekli cezai işlem uygulanıyor.' diye konuştu.

Karaağaç, kaçak avcılıkla ilgili olarak etkin bir mücadele uyguladıklarını belirterek, 'Kaçak avcılıkla mücadelemiz karadan ve sosyal medya üzerinden yoğun bir şekilde sürmekte. Bunun yanı sıra arazi içerisinde foto kapanlar da yer almakta. Kaçak avcının tespit edilmesiyle birlikte bürodaki bilgisayar ve cep telefonlarımıza görüntü gelmekte. Ona göre ekiplerimiz bölgeye giderek denetim yapıyor. Kaçak avcı ise hemen gereğini yapıyorlar.' dedi.

Her yönden çalışma yapıldığını kaydeden Karaağaç, çalışma yaparken emniyet ve jandarma ekiplerinden de destek aldıklarını belirtti.

Kaynak: AA