İzmir Yeni Eğitim Yuvasına Kavuştu

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bu sene faaliyete girecek olan İstek Okulları Mavişehir Kampüsü düzenlenen törenle açıldı.

İzmir Yeni Eğitim Yuvasına Kavuştu
1985 yılından bugüne kadar eğitim-öğretim sektöründe faaliyet gösteren İstek Okullarının İzmir’deki ilk kampüsü Karşıyaka Mavişehir’de düzenlenen törenle açıldı. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İSTEK Okulları Genel Müdürü Ali İhsan Özyazgan, Genel Müdür Yardımcısı Esin Elmas, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Arıtürk, İSTEK İzmir Okulları Müdürü Serap Benibol, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

32 yıldır İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) bünyesinde varlığına devam eden İstek Okulları, anaokuldan üniversiteye uzanan eğitim zincirinde 11 anaokulu, ilkokul ve ortaokul, 10 lise ve 7 fen lisesinin yanı sıra Yeditepe Üniversitesi’ni de bünyesinde barındırıyor. Sürekli olarak Atatürk’ün gösterdiği yolda ve O’nun ilke ve devrimlerinin ışığında kaliteli, yenilikçi ve çağdaş eğitim anlayışıyla yoluna devam eden İstek Okulları, benimsediği bu değerler ile başarısını her geçen yıl daha da büyütüyor. Her öğrenciye bireysel olarak yaklaşan ve her öğrenci için farklılıklar gösteren “Bireysel Öğrenme Haritası” çıkaran sisteme sahip olan İstek Okulları, açık uçlu, çoktan seçmeli sorularla ve PISA, TIMMSS gibi uluslararası ölçme değerlendirme araçları ile öğrencinin eksiklerini belirliyor ve bu sayede her öğrenci için farklı olan algılama ve öğrenme yöntemleri toplu olarak başarıyı da beraberinde getiriyor.

Eğitim hayatı boyunca pek çok beceriyi öğrencilerine aktarmayı hedef edinen İstek Okulları, tüm bilimsel ve sanatsal etkinliklerinin yanında öğrencilerine “Farklılıklara Saygılı” bireyler olmaları konusunda da yol gösteriyor. Farklı dinlere, inançlara, etnik ve sosyal çevrelere sahip olan bireylere saygı duymayı, onlarla ortak bir yaşam alanı içinde barışık şekilde yaşamayı öğrencilerine aşılayan okul, yalnızca bilgili değil, donanımlı ve etik değerlere sahip bireyler yetiştiriyor.

Her türlü teknik donanıma sahip sınıflarının yanı sıra, robotik ve 3D atölyeleri, sanat ve spor alanlarıyla İzmir’de kendi eğitim modelini uygulayacak İstek Okulları, yeni eğitim-öğretim yılına Mavişehir’deki kampüsünde Pazartesi günü başlayacak.
Kaynak: İHA