Hayat Ağacı Derneği 15 Ton Et Dağıtacak

Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneği'nin Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine 15 ton et dağıtımı yapacağı bildirildi.

Sivas Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hayat Ağacı Derneği'nin her yıl düzenlediği vekaleten kurban Kampanyası kapsamında bu yıl 19 ton 175 kilogram kemiksiz et elde edildi. Sivas’ta hayır sahiplerinin bağışları ile özel bir kombinada Kurban Bayramı’nın birinci günü 7’şerli hisse olarak 120 büyükbaş kurban kesildi. Soğuk hava depolarında dinlendirilen etlerin bir kısmı, bayramın ikinci gününden itibaren pay sahiplerine verilmek üzere 5 kilogram olarak paketlendi. Etlerin kalan bir diğer kısmı ise 2,5 kilogramlık paketlere yerleştirildi.

Kurban Bayramı'nın ikinci günü etlerin kemiklerinden sıyrılması ve bunların paketlenmesi işlemi yapıldı. Kemiksiz etler paketlendikten sonra kombinadan Hayat Ağacı Derneği’ne taşındı. Vekaleten kurban kampanyasına katılan hayır sahipleri, kurban paylarını bayramın ikinci günü dernek merkezinden teslim aldı. Bayram süresince pay sahiplerine 5’şer kilogramlık paketler olarak 4 ton 175 kilogram kurban payı dağıtıldı.

Kemiksiz olarak elde edilen toplam 15 bin ton et, 2,5 kilogramlık paketler halinde Hayat Ağacı Derneğine taşındı. Burada iki ayrı soğuk hava deposuna yerleştirilen kurban etleri, Gıda Bankasından yardım alan ihtiyaç sahiplerine 12 ay süresince alışveriş günlerinde limitleri dışında dağıtılacak.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, hayır sahiplerine Hayat Ağacı Derneğine kurban hisse bağışlarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA