Hastanede Masa Başı Deprem Tatbikatı Yapıldı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hastane Afet Planı (HAP)kapsamında, telsiz kullanılarak masa başı deprem tatbikatı yapıldı.

Hastanede Masa Başı Deprem Tatbikatı Yapıldı
Hastaneden yapılan açıklamaya göre, senaryo gereği saat 09.02'demerkez üssü Sincik olan 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden Adıyaman veçevresi de etkilendi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi de dahil olmak üzere birçok ev ve yollarda Adıyaman-Gölbaşı-Kahta otoyolunda kısmi göçük ve çatlaklar oluştu.

Senaryo gereği yaşanan bu olaylar karşısında hastane yöneticisi Yardımcı Doçent Fatih Doğan tarafından Hastane Afet Acil Eylem Planı çerçevesinde, görevli personel mobil telefon ve telsiz kullanılarak Hastane Afet Yönetim Merkezi'ne çağrıldı.

Afet Yönetim Merkezi'nde oluşturulan kurumlar arası koordinasyon yetkilisi, Sivil SavunmaUzmanı, halkla ilişkiler yetkilisi, iş güvenliği yetkilisi, tıbbi-teknik danışma kurul yetkilisi, operasyon,planlama, lojistik ve finans ekipleri hastane afet yöneticisi başkanlığında ilk durum değerlendirmesiyapılarak, hastane içinde gerekli önlemlerin ve hazırlıkların ivedilikle yapılması için talimat verildi.

Tatbikat sonrası konuşan Doğan, şunları kaydetti:

'AdıyamanÜniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin olabilecek afet ve acil durumlara hazırlıklı olmasıbüyük önem taşımaktadır. Adıyaman'ın merkez ilçesi merkez bucağı ikinci derece depremkuşağında yer almakta ve ilimiz de bu açıdan riskli olduğundan, afet ve acil durumlara her zamanhazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu sebeple hastanemizde de belirli aralıklarla afet ve acil eylemtatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Hastaneyönetimi olarak oldukça başarılı ve öğretici geçen, aynı zamanda farkındalık yaratan buuygulamaları farklı afet senaryoları hazırlayarak geliştirmek istiyoruz.'

Kaynak: AA