FETÖ Hükümlüleri İçin Yeni Cezaevi İnşaatları Başladı

Adalet Bakanlığı tarafından Anadolu’nun değişik şehirlerinde yapılacağı açıklanan 50 yeni cezaevinin inşaatları başladı. Eskişehir ve Kütahya’daki cezaevlerinin kaba inşaatı biterken, 15 Temmuz’dan sonra dini lider havasında Türkiye’ye dönmeyi planlayan FETÖ elebaşı için Ankara’da yapılan malikane ise kayyuma devredildi.

FETÖ Hükümlüleri İçin Yeni Cezaevi İnşaatları Başladı
Türkiye genelindeki 381 cezaevinde toplam 229 bin 430 tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Bunlardan 52 binden fazlasını FETÖ davası tutukluları ve hükümlüleri oluşturuyor. Adalet Bakanlığından yapılan açıklamanın ardından gözler, yurdun birçok noktasında devam eden cezaevi inşaatlarına çevrildi. Olağanüstü Hal (OHAL) şartlarında davet usulü ile hızlıca başlatılan inşaat çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor. Cezaevlerinin yapımının tamamlanmasıyla birlikte FETÖ davaları kapsamında hüküm giyen çok sayıda kişi bu cezaevlerine nakledilecek. Eskişehir ve Kütahya’da 15 Temmuz 2016’dan sonra yapımına başlanan yeni cezaevlerinin kaba inşaatları tamamlanırken, Afyonkarahisar’da birkaç ay önce başlayan bin kişilik yeni tip cezaevi inşaatının da en kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Gülen’in villası kayyumda

Diğer taraftan Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) finansörü iş adamı Akın İpek’in FETÖ lideri Fetullah Gülen için Ankara Gölbaşı’nda kendi evinin hemen yanına inşa ettirdiği 7 bin 179 metrekare alana kurulu lüks villa kayyuma devredildi. Gülen’in 15 Temmuz’dan sonra dini lider Humeyni’nin döndüğü gibi Türkiye’ye döndükten sonra bu villada kalmayı planladığı biliniyor. Ancak resmi yollardan terör örgütü elebaşı olarak Interpol aracılığı ile ABD’den istenen Fetullah Gülen’in teslimi konusunda Amerika’nın net tavrını ortaya koyması bekleniyor. FETÖ elebaşı Gülen’in halen ABD’de bulunduğu biliniyor.
Kaynak: İHA