Erzurum'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Tedbirler Alındı

Erzurum Valisi Azizoğlu, 20172018 eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısına başkanlık etti.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2017-2018 eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısına başkanlık ederek var olan ve oluşacak sorunları çözmek için mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek istişarede bulundu.

Vali Azizoğlu başkanlığında İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen '2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı' konulu toplantıda, okul çevresinde oluşan problemler ve gündemde olan uyuşturucu alışkanlığı sorunları masaya yatırıldı.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan sunumlarda, okul çevresinde alınacak güvenlik önlemlerin geçen yıllara nazaran daha fazla olacağı yer aldı.

Vali Azizioğlu, okul çevrelerinde güvenlik güçlerinin uyuşturucu kullanımı ve satışıyla alakalı topyekün mücadele edeceklerini söyledi.

Yapılan toplantının içeriğinin Türkiye'nin en önemli konularından bir tanesi olduğuna ve 81 ilde düzenlendiğine dikkat çeken Azizoğlu, şunları kaydetti:

'İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımızla beraber 2017-2018 eğitim öğretim döneminin, ilimiz ve ilçelerimizde huzurlu, kazasız, belasız, mutlu ve başarılı geçmesi için alınması gereken tedbirler için buradayız. Geçmişte günümüze ortaya çıkan veya gelen sorunları bugün masaya yatırarak, alacağımız kararlarla bu dönemde okullarda ve bölgemiz, sokaklarımızda ve mahallelerimizde güvenli, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim döneminin geçirilmesini istiyoruz.'

Toplantıya katılan mahalle muhtarları ve sivil toplum örgüt temsilcilerine hitap eden Vali Azizoğlu, kent eğitimindeki sorunları birlikte masaya yatırarak, çocukların uyuşturucu belasından kurtaracaklarını ifade etti.

Azizioğlu, geçen yıllarda alınan tedbirleri genişleteceklerini de sözlerine ekleyerek 'Erzurum'da çok şükür ki Türkiye'nin ortalamasından çok altında olan bir uyuşturucu kullanım alışkanlığı var. Çocuklarımızı ve vatandaşlarımıza uyuşturucu kullanımını engellemek için tedbirlerimizi alacağız. Sağlıklı nesil yetiştirmek bizim görevimiz. Bunu başaramazsak görevimizi yapmamış oluruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA