Edirne'de Yeni Çocuk Parkı Yapılacak

Edirne'de, Talatpaşa Mahalesi'ne çocuk parkı yapılacağı bildirildi.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Talatpaşa Mahallesi Tarlakapı Caddesi üzerinden bulunan belediyeye ait bin 500 metrekare alanda çocuk parkı yapılacağı belirtildi.

Yeşil alan, çocuk oyun grupları ile fitness aletlerinin bulunacağı parkta gölgelik, oturma alanları ve yürüyüş parkurunun da yer alacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çocuklara nefes alacakları yeni alanlar oluşturmak adına çalışmaların devam edeceğini belirtti.

'Çocuklar Özgür Büyüsün, Özgür Çocuklar Olsun' slagonuyla yola çıktıklarını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

'Edirne'nin 24 mahallesinde çocukların özgürce koşup oynayabileceği alanlar yaratmaya çalışıyoruz. Bazı mahallelerde var olan parkları mahallenin ve çocuklarımızın ihtiyaçlarına göre yeniliyor, parkı olmayan mahallelerimize de elimizdeki mevcut imkanları kullanarak, yeni parklar yapıyoruz. Talatpaşa Mahallesi'nde bulunan belediyemize ait alanı, mahalle sakinlerine ve çocuklarımıza park olarak kazandırmak adına çalışmalara başladık. Burada yeni bir park oluşturuyoruz. Parkımız kısa bir süre sonra tamamlanarak, hizmete sunulacak.'

Kaynak: AA