Çorum'da Okullardaki Güvenlik Tedbirleri Masaya Yatırıldı

Çorum’da 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasına sayısı günler kala okullardaki güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı.

Çorum'da Okullardaki Güvenlik Tedbirleri Masaya Yatırıldı
Vali Necmettin Kılıç Buharevler Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda, uyuşturucu ile mücadele de muhtarlar, okul aile birlikleri ve velilerden destek istedi.

Ülkenin yarınlarına bakıldığında yükselen ve büyüyen Türkiye için en önemli unsurlardan birisinin sahip olunan genç nüfus olduğunu dile getiren Vali Necmettin Kılıç, “Gençliği kötü alışkanlıklardan, madde bağımlılığından, uyuşturucudan korumamız lazım. Avrupa’nın bazı ülkeleri sadece uyuşturucu bağımlılığından dolayı ekonomik krize girdiği ve çökmenin eşiğine girdiği malumlarınızdır. Uyuşturucu ve uyuşturucu ile mücadele bizim için olmazsa olmaz, vazgeçilmez, hiçbir zaman ihmal edemeyeceğimiz ve toplumsal duyarlılıkla yürütmemiz gereken bir mücadeledir. Evlatlarımız gözbebeğimizdir. Yarın ülkemizi teslim edeceğimiz kişilerdir. Bu vatan toprağını emin ellere teslim edebilmek bu ağır görevi toplumsal bir hareketlilikle sırtlanmak, üstlenmek mecburiyetindeyiz. Bu görev sadece emniyet ve adli makamların görevi olmaktan çıkmalı, toplumdaki tüm sosyal kesimlerin benimseyeceği bir görev olmalı” dedi.

Öğrencilere güvenli bir ortamda eğitim hizmetlerinin verilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Kılıç, “Bu kapsamda her türlü tedbirleri alıyoruz. Okullarımıza ‘Güvenli Okul’ koordinatörleri tayin ettik. Emniyet teşkilatımızdan bununla ilgili özel bir görev verdik. Yine okullarımızın çevresinin denetlenmesi için kent güvenlik sistemine adapte edilmiş 40 okulda güvenlik kameraları bulunuyor. Bu kameralar Emniyet Müdürlüğü tarafından 24 saat izlenecek. Bu tedbirlerle birlikte velilerimizin, okul aile birliklerinin ve muhtarlarımızın da gayretleri çok önemlidir. Okul önlerinde ilgisiz kişilerin saatlerce beklemesi, okula giren ve çıkan öğrencileri rahatsız etmesi kabul edilemez. Çok yakında bir valilik emriyle okul bahçelerinde ve okul giriş, çıkışlarında ilgisiz kişilerin bulunmasını yasaklayacağız. Emniyet teşkilatımız da bu kişileri yasalar çerçevesinde etkisiz hale getirilecek. Birkaç gün içerisinde de bu kararımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Öğrenci, öğretmen olmayan kişiler okul bahçesinde veya çevresinde saatlerce durup öğrenci ve öğretmenleri rahatsız edemeyecek” dedi.

Çorum’un nüfusunun 530 bin civarında olduğunu hatırlatan Vali Kılıç, “İlimizin nüfusu 530 bin civarındadır. Şuanda bizim Milli Eğitim’e bağlı okullarımızda 94 bin öğrenci bulunmaktadır. 16 bin öğrencinin de üniversitede okuduğunu düşünürsek, toplam 110 bin civarında ilimizde öğrenci eğitim görüyor. Bunlara eğitim vermek amacıyla 7 bin civarında da öğretmenimiz bulunuyor. Çorum’da her beş kişiden biri eğitimle ilgileniyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA