Boğaçayı Projesi Halk Toplantısı Yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Boğaçayı Projesi'nin etaplarından biri olan 'Boğaçayı Yat Limanı Projesi için ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı' konulu toplantı yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye’'nin ikinci büyük kanal projesi olarak Antalya'ya kazandıracağı Boğaçayı Projesi kapsamında yapılacak yat limanına ilişkin halk toplantısı gerçekleştirildi.

Konyaaltı Derneği'nde düzenlenen 'Boğaçayı Yat Limanı Projesi ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı'na siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen proje müdürü Hüseyin Karışan, dünyadaki liman ve gemi sayısının gittikçe arttığını, Türkiye'de 16 bin, Fransa'da 227 bin, İspanya'da 107 bin yat bulunduğunu ifade etti.

Hazırlanan rapora göre, Akdeniz Bölgesi'nde yat turizmini hızlandırmak, kent turizmi ile eko turizmi birleştirip deniz turizmi ile de desteklemek gerektiğine yönelik bir fikrin ortaya çıktığını vurgulayan Karışan, 'Biz de bu fikirlere uygun biçimde projemizi şekillendirdik.' ifadesini kullandı.

Karışan, marinanın yapılacağı alanla ilgili yapılan mühendislik çalışmaları, olası taşkınlar, çalkantı modellemeleri, kıyı-kenar hareketleri, jeolojik etütler gibi konuların bilgilendirme toplantısında ele alındığına değindi.

Firma yetkilisi Atakan Yüce de bilgisayar teknolojilerinden olabildiğince çok faydalandıklarını, modeller kurduklarını belirterek, 25 yıllık toplam 67 bin adet rüzgar ve dalga verilerinin alındığını kaydetti. Depremlerin ve 100 yıl içerisinde oluşabilecek fırtınaların analiz edildiğini dile getiren Yüce, liman içerisindeki tüm yapıların 100 yılda bir olmasını bekleyebilecekleri fırtınalara göre tasarlandığını belirtti.

Kaynak: AA