Bingöl'de Eğitim Ve Öğretim Güvenliği Toplantısı

Bingöl’de eğitim ve öğretim güvenliği toplantısı yapıldı.

Bingöl'de Eğitim Ve Öğretim Güvenliği Toplantısı
2017-2018 eğitim ve öğretim yılı güvenliği toplantısı Belediye Kültür Merkezi’nde Vali Ali Mantı başkanlığında, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin,Emniyet Müdürü Metin Akay, Vali Yardımcısı Cevat Gün, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarının katılımıyla yapıldı.Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin’ın açılış konuşması yapmasının ardından Vali Ali Mantı açıklamada bulundu.

Her zamanki gibi güvenliğin öncelik olduğunun altını çizen Vali Mantı, “Çocuklarımızın rahat huzurlu bir eğitim alması için hepimiz, öğrenci velileri, okul aile birlikleri, servis sorumluları ve kim varsa birbirimize yardımcı olmak zorundayız. Birinci hedefimiz güvenli eğitim. Güvenli eğitim yapabilmemiz için güvenli bir ortam lazım. Güvenli bir ortamda güvenli işler sağlarsınız”dedi.

Özellikle eğitim konusunda yöneticilere yardımcı olmak gibi zorunlulukları olduğunu aktaran Vali Mantı," Öğrencilerimizle ilgili sorunların sürekli yakından takipçisi olacağız. Onların sorunlarına güçlük çıkarmak yolunda değil de, kolay yollarla çözüm bulacağız. Çocuk okula teslim edildiği andan itibaren okulun koyduğu kurallara da uyacak. Kimse kimsenin de işine müdahalede bulunmasın, herkes kendi üstüne düşen görevi yaparsa ortada hiçbir sorun kalmaz. İstanbul’da yaşanan olayının bir benzerinin olması hepimizi üzer. Servis araçlarımız, sürücülerimiz özellikle çok dikkatli ve hassas olmalıdır. Birkaç gün önce yaşanan olayın Bingöl’de yaşanmayacağını iyi biliyorum ama yine dikkatli olmaları lazım servis sürücülerin, çocuklar onlara emanet”diyerek uyarıda bulundu.

Toplantı,daha sonra karşılıklı görüşmelerde alınan önerilerle sona erdi.
Kaynak: İHA