Başkan Üzülmez Atla Terapi Merkezi'ni İnceledi

Kartepe’nin Karatepe Mahallesi’nde yapılan “Atla Terapi Merkezi” inşaatında sona yaklaşılıyor.

Başkan Üzülmez Atla Terapi Merkezi'ni İnceledi
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in büyük önem gösterdiği Atla Terapi Merkezi’nin yapımında sona yaklaşılıyor. Engellilerin destekleyici sağlık hizmetinde kullanılmak üzere projelendirilen “Atla Terapi Merkezi” Karatepe Mahallesi’nde yer alacak. “Engeller Atla Aşılıyor, Umutlar Taşınıyor” sloganıyla MARKA desteğiyle sürdürülen çalışmalar bittiğinde ilçede çok önemli bir hizmet daha hayata geçmiş olacak. Atla Terapi Merkezi sayesinde kas ve gelişme hastalıkları, down sendromu, otizm gibi hastalıkların tedavisinde atla terapi yöntemi kullanılacak. Başkan Üzülmez, “Atla Terapi Merkezi”nde inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Projenin devamında binicilik müsabakaları, atlı doğa sporları, atlı okçuluk sporlarının yapılmasını da amaçlayan Kartepe Belediyesi, yakın zamanda Hipoterapi Çalıştayı da yaparak projeyi bilimsel, bölgesel ve sağlık turizmi etkileşimleri açısından da ele aldı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Atla Terapi Merkezi’nin yapımında sona yaklaşıyoruz. İlçemize, ilimize çok önemli sağlık yatırımı olacaktır. Atla terapi yöntemine olan yoğun talep Türkiye’den ve yurt dışından insanların bölgemize gelmesini sağlayacak. Şehrimizde, atla terapi yöntemini ilk hayata geçiren belediye olarak bir ilki daha gerçekleştiriyoruz” dedi.

Atla Terapi Merkezi içerisinde 13 araçlık otopark, 81 metrekare idari bina, her biri 11 metrekare olan 8 adet ahır, 157 metrekare depo, 189 metrekare kafeterya-soyunma odaları, 800 metrekare kapalı manej, 2 bin 500 metrekare açık manej alanı, atla gezinti yolu, 8 adet ahıra 18 metrekare balkon padok, 4 adet 20 metrekare açık padok, yeşil alanlar, evcil hayvan kümesleri ve çocuk oyun alanları yer alacak. Tesiste terapi ve binicilik eğitimi verilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA