Bartın'ın İl Oluşunun 26. Yıl Dönümü

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: 'Bartın, AK Parti iktidarlarıyla son 15 yılda büyümesini hızlandırdı, il hüviyetini kazandıran yatırımlara sahne oldu'.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’ın AK Parti iktidarlarıyla son 15 yılda büyümesini hızlandırdığını, il hüviyetini kazandıran yatırımlara sahne olduğunu bildirdi.

Tunç, Bartın'ın il oluşunun 26. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Bartın'ın il olduğu 1991'den 2002’ye kadar ilk 10 yıllık dönemin ülkede siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü yıllara denk geldiğini belirtti.

Kamu yatırımlarının yetersiz oluşu, ekonomik krizlerin kentin büyümesini engellediğini ancak 2002’de AK Parti iktidarıyla ülkede sağlanan siyasi istikrar ve ekonomik kalkınma hamlesi sayesinde Bartın’ın kamu yatırımları açısından üzerine düşen payı aldığını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

'Bartın, bugüne kadar 4 milyar lirayı aşan kamu yatırımına sahne oldu. Sürekli göç veren Bartın'da AK Parti iktidarı ile göç durdu. Baraj inşaatları, tünel inşaatları gibi her alanda devam eden kamu yatırımlarının tutarı 4 milyar lirayı aştı. İktidarımız ile Bartın üniversiteye, hükümet ve emniyet binalarına, kültür merkezine, hastane ve aile sağlığı merkezlerine, fen lisesi ve anadolu liselerine, öğrenci yurtlarına, yeni fabrikalara, barajlara, tünellere, bölünmüş yollara, spor tesislerine, toplu konutlara, doğalgaza kavuştu. Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) ile köylerimiz, Köylerin Altyapılarını Destekleme Projesi (KÖYDES) ile beldelerimiz daha yaşanılabilir hale geldi. Bartın son 15 yılda AK Parti iktidarıyla birlikte büyümesini hızlandırmış, il hüviyetini kazandıran yatırımlara sahne olmuştur. Devam eden dev yatırımlarla Bartın'ın geleceği parlak.'
Kaynak: AA