Bakan Eroğlu Afyonkarahisar Tanıtım Ve Turizm Günleri'ne Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maltepe sahilindeki Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri’ne katıldı.

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar Tanıtım Ve Turizm Günleri'ne Katıldı
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maltepe sahilindeki Orhangazi Parkı’nda düzenlenen Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri’ne katıldı.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile çok sayıda Afyonkarahisarlı vatandaş stantları gezdi.

Haşhaş standını gezdikten sonra açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, “Kolesterol problemi olanlar haşhaş yağı ve haşhaş ezmesinden kullansın. Bu bildiğiniz haşhaş ile alakası yok, afyon ile alakası yok. Bunu bilen bilir. Haşhaşı balla karıştırarak sabahları bir tatlı kaşığı yiyebilirsiniz. Börek, çöreklerde kullanabilirsiniz” dedi.



“Afyonkarahisar’ı İstanbul’da en iyi şekilde tanıtıyoruz”

Afyonkarahisar’ın İstanbul’da en iyi şekilde tanıtıldığını söyleyen Bakan Eroğlu, “Burayı görüyorsunuz muhteşem Afyonkarahisar’ın her şeyi var. Lezzetin merkezi, sucuğu muhteşem, özellikle termal otelleri var. Buradan vatandaşlar çok memnun Afyonkarahisar’ı İstanbul’da en iyi şekilde tanıtıyoruz. Ben bütün İstanbul’daki herkese Afyonlu olsun olmasın. Bu stantlarını gezmelerini özellikle rica ediyorum. Hakikaten muhteşem otellerimizin stantlarını görecekler” şeklinde konuştu.



“Afyonkarahisar’a 16 milyar liralık yatırım yaptık”

Afyonkarahisar’a şu ana 16 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisar bütün yolların kavşak noktası. Hatta eskiden bir söz vardı ’Bütün yollar Roma’ya çıkar’ diye. Onun üstünü çizdik, ’Bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkar. Şimdi Başbakanımız Binali Yıldım ile temel atmıştık, Ankara-Afyonkarahisar-Uşak - İzmir hızlı treni şu anda ilerliyor, Allah nasip ederse, önümüzde 2019 yılında artık Afyonkarahisar’a hızlı tren de gelecek. İstanbul veya Ankara’dan bineceksiniz, orada meşhur kaymaklı ekmek kadayıfını yiyip, gerekirse geri döneceksiniz" dedi.

Kaynak: İHA