Bağımlılıkla Mücadele İçin El Ele Verdiler

Ünye El Ele Derneği, bağımlılıkla mücadele konusunda yürüttüğü projeler hakkında Ordu Valisi Seddar Yavuz ve bazı kurum müdürlerini bilgilendirdi.

Bağımlılıkla Mücadele İçin El Ele Verdiler
Ünye El Ele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atik ve yönetim kurulu üyeleri Ordu Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti. Dernek tarafından gerçekleştirilen projeler hakkında brifing veren Başkan Adem Atik, “2016 Yılında Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen, Ordu Valiliği ile Ünye El Ele Derneği’nin yürüttüğü ‘Gençlerle El Ele Sağlıklı Günlere Projesi’ büyük ilgi görmüştü. Ünye El Ele Derneği tarafından dezavantajlı durumda olan gençlerin spor, sanat ve gençlik faaliyetleri aracılığıyla sosyal hayata katılımlarının ve uyumlarının arttırılmasını amaçlayan ‘Gençlerle El Ele Sağlıklı Günlere Projesi’ kapsamında 14-28 yaş arası gençlere çeşitli alanlarda kurslar verildi.

‘Madde Bağımlılığına Karşı’ sloganıyla 10 ilçede doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı. Gençlerin fotoğraf sanatıyla tanışmasına yönelik olarak ‘4 Mevsim Fotoğraf Yarışması’ gerçekleştirildi.

Yapılan faaliyetlerde dereceye girenler için geziler düzenlendi.

Proje kapsamında 2 gün süren gezi süresince Çanakkale ile Bursa illeri gezilip; tarihi ve kültürel mekanlar ziyaret edildi” dedi.

Projeden ve saha çalışmalarından edindikleri deneyimleri gençler için kullanmak istediklerini belirten Adem Atik 2017-2018 dönemi için yeni projeleri olduğunu belirterek, “Yürüteceğimiz projelerde başarının artması için önceki dönemde olduğu gibi Ordu Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hareket etmek istiyoruz” diye konuştu.

Ordu Valisi Seddar Yavuz da yaptığı açıklamada, “Ünye El Ele Derneği’ni başarılı çalışmalarından ötürü tebrik ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Ordu, Fatsa ve Ünye de ortaklaşa projeler gerçekleştireceğiz, bunlarla ilgili fikir alışverişi yaptık. Bu güne kadar uyguladıkları projelerden edindikleri deneyimlerden yararlanmak ve ortak hareket etmek adına İl Koordinasyon Kurulu toplantılarına El Ele Derneği’ni de davet edeceğiz. Birlikte hareket edecek sorunların çözümü için el ele vereceğiz” şeklinde konuştu.

El Ele Derneği, Ünye Fatsa ve Ordu’da belirlenen okullarda düzenleyecekleri bağımlılıkla mücadele konferansları ile ilgili Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş ve Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz’ı da makamında ziyaret ederek çalışma alanlarına giren konularla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.
Kaynak: İHA