Arakanlı Müslümanlara Yönelik Katliamlara Tepkiler

Katliamlar, Şanlıurfa ve Malatya'da protesto edildi.

Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlara, Şanlıurfa ve Malatya'da tepki gösterildi.

Şanlıurfa'da cuma namazının ardından Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplanan vatandaşlar, tekbir getirip, katliamı ve uluslararası toplumun yaşananlar karşısındaki sessizliğini protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan İbrahim Coşkun, Arakan'da uzun süredir Müslümanlara yönelik şiddet politikaları uygulandığını, son yıllarda da Müslüman varlığını tamamen ortadan kaldırmaya yönelik sistematik soykırım gerçekleştirildiğini belirtti.

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları gerekli adımların atılması ve katliamların sona erdirilmesi için acilen harekete geçmeye çağıran Coşkun, 'BM ve diğer uluslararası örgütlerin Müslümanlara yönelen zulüm karşısındaki sessizliği, mevcut zulümleri artırmakta ve yenilerine davetiye çıkarmaktadır. Myanmar hükümetini ve buna sessiz kalan ülkeleri kınıyoruz. Arakanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz.' dedi.

Açıklamanın ardından vatandaşlar, Arakanlı Müslümanlar için dua etti.

- Malatya

Malatya'da cuma namazı sonrası Soykan Parkı önünde toplanan grup, Arakan'da zulüm gören Müslümanlar için dua okudu.

Malatya Ortak Değerler Platformu Basın Sözcüsü Hüseyin Polat, burada yaptığı konuşmada, Myanmar ordusunun Arakan'daki Müslümanlara yönelik sistematik zulüm ve cinayetlerini soykırım boyutuna taşımakta sakınca görmediğini söyledi.

Müslümanlara reva görülenler ve yaşananlara karşı dünyanın içine gömüldüğü sessizliğin sadistleri ve insanlık düşmanlarını cesaretlendirdiğini ifade eden Polat, 'Artık şu gerçek herkes tarafından anlaşılmıştır, Müslümanlar söz konusu oluca Türkiye'nin dışında bütün dünya kör, sağır ve dilsizi oynuyor.' diye konuştu.

Açıklamanın ardından tekbirler getiren vatandaşlar, olaysız dağıldı.

Öte yandan, aynı parkta 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkan Vekili Bilal Uludağ ve üyeleri de katliamları protesto etti.

Kaynak: AA