Arakanlı Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler

Elazığ'da, Yeni İhyaDer üyeleri, cuma namazı sonrası katliamı protesto etti.

Elazığ'da, Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) üyeleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlara tepki gösterdi.

Cuma namazı sonrası öğretmenevi önünde toplanan grup, tekbirler getirip sloganlar atarak, Myanmar ordusu ve Budist milliyetçilerin Arakan eyaletindeki Müslümanlara yönelik katliamını kınadı.

Yeni İhya-Der Başkan Yardımcısı Zülfü Öztürk, Arakanlı Müslümanların yıllardır Budist çeteler ve Myanmar hükümetinin zulmüne maruz kaldığını ve acımasızca katledildiğini belirtti.

Dünya tarihinde eşine az rastlanan vahşi ve alçakça saldırılar sonucu binlerce Arakanlı Müslümanın yuvasını ve yurdunu terk ederek Bangladeş sınırına akın ettiğini anlatan Öztürk, şunları söyledi:

''Müslümanların yurtları işgal edilmekte, halkları sömürge haline getirilip yer altı ve yer üstü zenginliklerine el konulmaktadır. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi kitle iletişim araçlarını kullanarak, yaptıkları vahşi ve adice zulümleri medyaya servis edip bir nevi Müslümanlar ile alay edercesine yayınlamaktadırlar. Bunun son örneği Arakan'dır.''

Tüm İslam ülkeleri arasında birlik ruhu tesis edilmediği sürece Müslümanlara yönelik zulüm ve katliamların son bulmayacağını vurgulayan Öztürk, ''Bizler dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında, zalimlerin karşısında duracağız. Bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırız.'' diye konuştu.

Kaynak: AA