Arakan'da Hayatını Kaybeden Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Mynamar sınırları içerisinde bulunan Arakan’da hayatını kaybeden Müslümanlar için Kayseri’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Arakan'da Hayatını Kaybeden Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Hunat Camii’nde cuma namazını müteakip Arakan’da hayatını kaybeden Müslümanlar için Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu üyeleri tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından açıklamalarda bulunan Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş, Arakan Müslümanlarının yok olmamak için dünyadaki Müslüman kardeşlerinden yardım beklediklerini ifade ederek, "2012 yılından bu yana Arakan’ın yerlisi olan Müslümanlara vatandaşlık vermeyip, akla gelmedik işkencelerle katliam ve yok etme politikası uygulayan zalim Burma yönetimi ve onların destek verdiği Budist çetelerin saldırısına maruz kalan Arakan Müslümanlarının on binlercesi öldürüldü, yüz binlercesi de komşu ülke Bangladeş’e sığınıp insanlık dışı şartlarda sığınma kamplarında hayatlarını devam ettirmek zorunda kaldılar. 20 Ağustos günü Arakan Müslümanlarına karşı Burma ordusu ve Budist çetelerin başlattığı saldırılarda bugüne kadar 3 binden fazla Müslüman hunharca öldürüldü, 70 köy yakılarak yok edildi, 3 binden fazla ev boşaltıldı, 30’dan fazla cami yakılarak ortadan kaldırıldı, 500’den fazla iş yeri tahrip edildi, 150 bin kadar Arakanlı canlarını kurtarmak için Bangladeş’e sığındı, 30 binden fazla Müslüman da Bangladeş’e geçmek için sınırda bekliyor. Sahipsiz kalmış uzaklardaki yetim Arakan Müslümanları, yok olmamak için dünyadaki Müslüman kardeşlerinden yardım bekliyor" ifadelerini kullandı.

Taş, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Arakanlı Müslümanlara yardım eden kişi ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti. Program, Müslümanlar için yapılan duanın ardından sona erdi.
Kaynak: İHA