AKİB Koordinatör Başkanı Arslan Açıklaması

'AKİB olarak 2017 yılının ilk 8 ayında toplamda 7 milyar 792 milyon dolar ihracat yaptık ve Türkiye ihracatına yüzde 8,2'lik katkı sağladık' '2017 yılının başlarından itibaren kötü gidişata 'dur' denilerek, Türkiye ve AKİB ihracatı yükselişe geçti'.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, 2017 yılının ilk 8 ayında toplamda 7 milyar 792 milyon dolar ihracat yaparak Türkiye ihracatına yüzde 8,2'lik katkı sağladıklarını bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ihracatı içerisinde payını her geçen gün artıran AKİB çatısı altındaki firmaların, büyük bir özveriyle, canla başla çalışarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiğini belirtti.

Son yıllarda Türkiye'nin yakın çevresinde yaşanan iç savaşların, Avrupa Birliği'nde (AB) daralan talebin, Rusya ile yaşanan siyasal problemlerin ve terör sorunlarının ekonomiyi ve buna bağlı olarak ihracatı büyük sekteye uğrattığını belirten Mahmut Arslan, '2017 yılının başlarından itibaren kötü gidişata 'dur' denilerek, Türkiye ve AKİB ihracatı yükselişe geçti.' ifadesini kullandı.

AKİB bünyesinde 8 sektörde 10 binin üzerinde ihracatçı firmayla ülke ekonomisi için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

'AKİB olarak 2017 yılının ilk 8 ayında toplamda 7 milyar 792 milyon dolar ihracat yaptık ve Türkiye ihracatına yüzde 8,2'lik katkı sağladık. Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) alınan verilere göre, Akdeniz İhracatçı Birlikleri hinterlandı içerisinde yer alan İçel, Adana, Hatay, Kayseri ve Karaman'ın ihracatı ocak-temmuz döneminde 4 milyar 290 milyon dolara ulaşırken, ithalatı 5 milyar 286 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 81,1 oldu.'

Mahmut Arslan, AKİB olarak ihracattaki artış rakamlarını sürdürülebilir bir hale getirme çabası içerisinde olduklarını, bu kapsamda iş birliği içerisinde tüm güçleriyle çalıştıklarını bildirdi.
Kaynak: AA