ABD'de Türk İş Adamlarından Teksas'daki Afetzedelere Yardım Eli

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde restoran işletmeciliği yapan iş adamları, Teksas eyaletine 3 kamyon dolusu yardım malzemesi gönderdi.

ABD'de Türk İş Adamlarından Teksas'daki Afetzedelere Yardım Eli
ABD’nin Teksas eyaletinde geçen hafta etkili olan ve Houston kentini sular altında bırakan Harvey Kasırgasından etkilenen vatandaşlara, iş adamları Şefik Günaydın ve Ahmet Müyesser yiyecek, içecek, giyecek ve çocuk mamasından oluşan üç kamyon dolusu yardım gönderdi. İş adamı Şefik Günaydın yaptığı açıklamada, Houston’da yaşananları televizyonda gördükten sonra çok etkilendiğini ve buna duyarsız kalamadıklarını söyledi.

Günaydın, “Bunun Müslüman’ı, Hristiyan’ı yok. İnsan insandır her zaman. Bu yardım kampanyasının düzenlenmesini sağlayan ve bu kampanyaya destek olmamıza vesile olan herkese, yardımlarla doldurulan tırların bölgeye gönderilmesinde yardımlarını esirgemeyen, afetzedelere yardımların ulaşmasında büyük emeği olan kardeşim Ahmet Müyesser’e, kampanyaya vermiş oldukları destekten ve yapmış oldukları yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

ABD’nin Teksas eyaletinde 50’ye yakın kişi hayatını kaybetmiş, Harvey Kasırgasının ardından 2 milyon kişi de geçici barınaklara yerleştirilmişti.
Kaynak: İHA