Yavru Vatanın Paşaköy'ü Salihli'ye Kardeş Oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (K.K.T.C) Paşaköy Belediyesi ile Manisa’nın Salihli Belediyesi meclis kararı ile kardeş şehir oldu.

Yavru Vatanın Paşaköy'ü Salihli'ye Kardeş Oldu
Salihli Belediye Meclisi, Eylül ayı meclis toplantısını Meclis Başkan Vekili Sebahattin Tekdal başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda 14 gündem maddesi görüşülüp karara bağlanırken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C) Paşaköy Belediyesi’nden gelen kardeş şehir talebinin meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilerek Salihli ile Paşaköy kardeş şehir oldu.

Eylül ayı meclis toplantısında belediyeye bağlı 34 mahallede yapılacak olan kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere her mahalle için 6 kişiden oluşan bilirkişi heyetinin belirlenmesi talebi ve Yılmaz, Durasıllı, Allahdiyen Mahalleleri ile ilçe merkezindeki yerler için plan revizyon kararı alınması hususları da görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken, Atatürk Mahallesi 3243 ada 8 parsel üzerine otopark alanı içerisine trafo yeri belirlenmesi imar komisyonuna havale edildi. Mithatpaşa Mahallesi 207 ada 2 parselin imar planı değişikliği, Salihli T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünün yer tahsis talebi ve tüzel kişilikleri sona eren beldelerde tapu devirleri hususu da oy birliği ile kabul edildiği toplantıda ayrıca Salihli Belediyesi tarafından Adala Mahallesi’nde restorasyonu yapılan Atatürk Evi’nin karşısındaki taşınmazın, müze ziyaretçilerinin dinlenmesi ve ihtiyaçlarını gidermesi için kamulaştırılması talebi İmar Komisyonuna, Kemer Mahallesi 67 pafta 1113 parselde bulunan taşınmazın kamulaştırılması talebi İmar, Hukuk ve Tarifeler ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi. Kemer Mahallesi Koruma Amaçlı Kentsel Sit İmar Planı yapılması talebi oy birliği ile kabul edilirken, Manisa Aksa Gaz Doğalgaz Dağıtım Şirketine yüzde 10 ortak olunması talebi ve bu konuda Belediye Başkanına her türlü yetki verilmesi talebi ise Plan ve Bütçe, Hukuk ve Tarifeler ile Doğalgaz Komisyonuna havale edildi.
Kaynak: İHA